home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Pályázati felhívás
2011.07.05.
LXVI. évf. 27. szám

SZERB KÖZTÁRSASÁG - VAJDASÁG AUTONÓM TARTOMÁNYA MAGYAR NEMZETI TANÁCSKözigazgatási HivatalaA Magyar Nemzeti Tanács felsőoktatási ösztöndíjprogramjának pályázati felhívásáról, a pályázat lebonyolításáról és a kérelmek pontozásáról szóló határozata (elfogadva 2011. április 5-én, H/15/2011 iratszám al...

SZERB KÖZTÁRSASÁG - VAJDASÁG AUTONÓM TARTOMÁNY
A MAGYAR NEMZETI TANÁCS
Közigazgatási Hivatala


A Magyar Nemzeti Tanács felsőoktatási ösztöndíjprogramjának pályázati felhívásáról, a pályázat lebonyolításáról és a kérelmek pontozásáról szóló határozata (elfogadva 2011. április 5-én, H/15/2011 iratszám alatt), valamint a Tanács elnökének a Pályázati felhívás közzétételéről szóló határozat (meghozva: 2011. június 4-én, MNT-000808/K/2011 - J/11/1irtaszám alatt) rendelkezései alapján a Magyar Nemzeti Tanács

PÁLYÁZATOT
hirdet ösztöndíjak odaítélésére

I. A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI
A Magyar Nemzeti Tanács H/15/2011 számú határozata alapján azok a személyek pályázhatnak az MNT által 2011-ben odaítélendő felsőoktatási ösztöndíjra, akik az alábbi feltételek mindegyikének megfelelnek:

" először nyert felvételt felsőoktatási intézmény kezdő évfolyamára
" szerbiai, állami alapítású felsőoktatási intézménybe nyert felvételt
" szakfőiskolába vagy egyetemre, felsőfokú alapképzésre vagy osztatlan képzésre iratkozott
" államilag támogatott hallgatói helyre nyert felvételt
" magyar nyelven végezte az általános vagy középiskolát

A jelen pályázati felhívás 2011. július 15-étől augusztus 10-éig áll nyitva az első körben felvételt nyert hallgatók részére, illetve 2011. szeptember 15-éig a második körben felvételt nyert hallgatók részére.


II. A KIOSZTÁSRA KERÜLŐ ÖSZTÖNDÍJAK SZÁMA ÉS NAGYSÁGA
Az ezen pályázati kiírás alapján kiosztásra kerülő ösztöndíjak száma legfeljebb:500.
Az ösztöndíjak havi összege nettó 120, 130, 140 vagy 150 euró dinárellenértéke (a Szerb Nemzeti Bank által az odaítélés napján meghatározott középárfolyam szerint), amelyeknek pontosítására a Közigazgatási Hivatallal megkötendő szerződésben kerül sor a Magyar Nemzeti Tanács által elfogadott határozat rendelkezései szerint. Az ösztöndíjat az MNT egy tanév folyamán októbertől kezdődően 10 hónapon keresztül folyósítja. Az ösztöndíjat mindaddig kapja a kedvezményezett, amíg megőrzi államilag támogatott hallgatói jogviszonyát.


III. A PÁLYÁZÁS MÓDJA
A pályázatot kizárólag a Magyar Nemzeti Tanács által közzétett formanyomtatványokon lehet beadni. A pályázati kérelmet (P1 melléklet) két eredeti példányban, a nyilatkozatot (P2 melléklet), adatkezelési hozzájárulást (P3) és szükség esetén a szándéknyilatkozatot (P4 melléklet) pedig egy eredeti példányban kell átadni zárt borítékban.

A teljes pályázati dokumentáció (a formanyomtatványokkal együtt) 2011. július 15-étől vehető át a CMH Információs Irodáiban, illetve letölthető a Magyar Nemzeti Tanács ( www.mnt.org.rs) honlapjáról.

A pályázati formanyomtatványokhoz a következő iratokat (és iratmásolatokat) kell csatolnia a pályázónak (kötelező mellékletként):
" a születési anyakönyvi kivonat fénymásolata
" az általános iskola magyar nyelven történő befejezéséről szóló igazolás fénymásolata, amennyiben a hallgató a középiskolai tanulmányait nem magyar nyelven végezte
" a középiskolai tanulmányok során szerzett év végi bizonyítványok fénymásolata
" a felsőoktatási intézménybe (állami költségre) való felvételről szóló igazolás, illetve annak hitelesített másolata
" a magyar névjegyzéken való szereplésről szóló igazolás vagy a névjegyzékre való felvételről szóló határozat, illetve azok hitelesített másolatai
Az iratok hitelesítése az eredeti bemutatása mellett a CMH Információs Irodáiban díjmentesen elvégezhető.

A pályázatokat magyar nyelven kell benyújtani.
A pályázatok átadásának határideje - az első körben felvételt nyert hallgatók esetében: 2011. augusztus 10., a második körben felvételt nyert hallgatók esetében: 2011. szeptember 15.


A pályázatokat a jelentkezők zárt borítékban adhatják át a CMH információs irodáiban:
SZABADKAI INFORMÁCIÓS IRODA, 24 000 Szabadka (Subotica), Ptuj u. (Ptujska ul.) 1.,
Tel.: 024/552-976, cmh.szabadka@gmail.com
ZENTAI INFORMÁCIÓS IRODA, 24 400 Zenta (Senta), Táncsics Mihály u. 2.
Tel.: 024/811-727, cmhzenta@vmmi.org
ZOMBORI INFORMÁCIÓS IRODA, 25 000 Zombor (Sombor), Venac Petra Bojovića 13.
Tel.: 025/442-910, cmhzombor@open.telekom.rs
NAGYBECSKEREKI INFORMÁCIÓS IRODA,23 000 Nagybecskerek (Zrenjanin), Petefijeva 1.
Tel.: 023/510-251,cmhzr@open.telekom.rs
TEMERINI INFORMÁCIÓS IRODA, 21 235 Temerin, Narodnog fronta 130.
Tel.: 021/842-373, cmhtem@open.telekom.rs
ÚJVIDÉKI INFORMÁCIÓS IRODA, 21 000 Újvidék (Noovi Sad), Svetozara Miletića 4.
Tel.: 021/420-107,cmhujvidek@gmail.com

Postai továbbítással a pályázatok a következő címre küldhetők:
MAGYAR NEMZETI TANÁCS KÖZIGAZGATÁSI HIVATALA
24 000 Szabadka, Ago Mamužić u. 11/II.


A pályázatokat az ''ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT - ne nyisd fel” megjelöléssel, ellátva a pályázó nevével és címével kell beadni.

IV. AZ ELBÍRÁLÁSI PONTRENDSZER
A határidőben beadott pályázatok a Magyar Nemzeti Tanács felsőoktatási ösztöndíjprogramjának pályázati felhívásáról, a pályázat lebonyolításáról és a kérelmek pontozásáról szóló határozata (elfogadva 2011. április 5-én, H/15/2011 iratszám alatt) alapján kerülnek elbírálásra és rangsorolásra. A határozat szövege letölthető a Magyar Nemzeti Tanács honlapjáról. (www.mnt.org.rs.)
Az elért összpontszám alapján a hallgatók a pontok nagyságrendje szerint kerülnek rangsorolásra, és a rangsor alapján szereznek jogosultságot az ösztöndíjra.


V. ELBÍRÁLÁS
- A pályázati eredményként meghirdetésre kerülő jogosultsági rangsorról a Közigazgatási Hivatal elnöke külön határozattal dönt.
- A Közigazgatási Hivatal elnökének döntése ellen fellebbezésnek nincs helye, de a kihirdetett döntés ellen a pályázók három napon belül kifogást emelhetnek a Magyar Nemzeti Tanács elnökénél, amennyiben a rangsor ellentétes a Magyar Nemzeti Tanács határozatával, illetve ténybeli tévedésen alapul. A benyújtott kifogásokról a Magyar Nemzeti Tanács elnöke nyolc napon belül dönt.
- A jogosultsági rangsorról meghozott döntésről a pályázók hivatalos írásos értesítést kapnak, de az a Magyar Nemzeti Tanács hivatalos honlapján is kihirdetésre kerül.
- A késve érkezett, hiányos vagy szabálytalanul kitöltött, nem a pályázó személy által aláírt, valamint a pályázat tárgyától eltérő kérelmeket a Magyar Nemzeti Tanács Közigazgatási Hivatala érdemi elbírálás nélkül elutasítja.
- A Magyar Nemzeti Tanács Közigazgatási Hivatala, illetve az elbírálási eljárással megbízott szakmai szervezet a jelentkezőktől szükség szerint kiegészítő dokumentumokat és információt, illetve hiánypótlást kérhet a pályázati határidőn belül.
- A jelentkezési űrlapot és a mellékelt dokumentumokat a Közigazgatási Hivatal nem küldi vissza.

VI. AZ ÖSZTÖNDÍJAK FOLYÓSÍTÁSA
Az elbírálást követően a sikeres pályázók a Közigazgatási Hivatallal szerződést kötnek, amely szerződés meghatározza az ösztöndíjak nagyságát, havi folyósításának idejét, a folyósítási hónapok számát éves szinten, a jogosultsági feltételek megszűnését, az ösztöndíj visszafizetési kötelezettségének eseteit és a szerződő feleket érintő egyéb jogokat és kötelezettségeket a Magyar Nemzeti Tanács által elfogadott, fent említett határozata rendelkezéseinek értelmében.
A hallgató a szerződés aláírásával szerez jogot az ösztöndíj folyósítására.


Dr. Korhecz Tamás
a Magyar Nemzeti Tanács elnöke
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..