home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Múltunk a föld alatt van
2007.12.26.
LXII. évf. 52. szám
Múltunk a föld alatt van

Józsa László megemlékezését tartja (Molnár Edvárd felvétele)Szekeres László régészre, múzeumigazgatóra, az egyik legkiválóbb délvidéki magyar értelmiségire emlékeztek a Szekeres László Alapítvány és a szabadkai Városi Múzeum szervezésében a szabadkai Városháza dísztermében hozzátartozói, bar...

Józsa László megemlékezését tartja (Molnár Edvárd felvétele)

Szekeres László régészre, múzeumigazgatóra, az egyik legkiválóbb délvidéki magyar értelmiségire emlékeztek a Szekeres László Alapítvány és a szabadkai Városi Múzeum szervezésében a szabadkai Városháza dísztermében hozzátartozói, barátai, munkatársai halálának tizedik évfordulója alkalmából.
A korán eltávozott tudós gazdag életművét Józsa László, az MNT és a Szekeres László Alapítvány Kuratóriumának elnöke, valamint Hulló István, a Városi Múzeum igazgatója méltatta.
,,Mai találkozásunk ihletője Szekeres László' - mondotta egyebek között Józsa László. ,,Az az egyik legkiemelkedőbb vajdasági magyar értelmiségi, akinek kristálytiszta meglátásai és elképzelései voltak nemcsak történelmi múltunkról, hanem a jelenkorról is. Tíz év múlt el azóta, hogy ő nincs közöttünk. Alkalom ez tehát arra, hogy barátaival, tisztelőivel, de azokkal is, akik Szekeres Lászlót személyesen nem ismerhették, egy emlékrendezvényen adózzunk személyének és szellemiségének.'
A továbbiakban Józsa László a hallgatóságnak beszámolt a Szekeres László Alapítvány sikeres tevékenységéről.
Az alkalmi művelődési műsort követően bemutatásra került Siflis Zoltán Szekeres László egész életpályáját átfogó Múltunk a föld alatt van című nagy ívű dokumentumfilmje.
(-)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..