home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Mint a versben az ölelkező rím
(K. O.)
2008.04.30.
LXIII. évf. 18. szám
Mint a versben az ölelkező rím

Április 25-én a kishegyesi építkezéseket és infrastrukturális beruházásokat járta körül Kern Imre, Józsa László, Szilágyi Dorottya, Pál Károly, Szűgyi István, Hallgató Sándor, Juhász Bálint, Csóré Róbert és Dolinszki Árpád. Először a felújításra váró Berényi-házat tekintették meg (amely a he...

Április 25-én a kishegyesi építkezéseket és infrastrukturális beruházásokat járta körül Kern Imre, Józsa László, Szilágyi Dorottya, Pál Károly, Szűgyi István, Hallgató Sándor, Juhász Bálint, Csóré Róbert és Dolinszki Árpád. Először a felújításra váró Berényi-házat tekintették meg (amely a helyi Női Fórum székhelyeként szolgál majd), ezt követően pedig a Bartók Béla utca megkezdett aszfaltozási munkálatait, végül a Tűzoltóotthon utcai épületének renoválását. Bácsfeketehegyen is körsétát tettek a folyamatban levő építkezési helyszíneken, vagyis az evangélikus templomnál és a Kultúrotthonnál.
Az ugyanitt 18 órakor kezdődő lakossági fórum házigazdájaként Pál Károly, a kishegyesi község képviselő-testületének elnöke köszöntötte a vendégeket és az egybegyűlteket. Nyitó beszédében elmondta, hogy Kishegyes község az egyik legsikeresebb pályázóként az elmúlt két évben 362 millió dinárt nyert a Tartományi Nagyberuházási Alaptól munkahelyteremtő beruházásokra, útépítésre, iskolák és más középületek, templomok, sportpályák, piacterek és a közvilágítás felújítására. A három település: Kishegyes, Szikics és Bácsfeketehegy harmincszor nagyobb összeget kapott különféle beruházásokra az elmúlt két évben, mint amennyit maga teremtett a helyi hozzájárulásokból. Szűgyi István kishegyesi polgármester arra mutatott rá, hogy az elmúlt 30 évben elmaradt (többek között) az utcák aszfaltozása, s a lakosok most nagy örömmel nyugtázzák az előrehaladást, az új beruházásokat. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező esztendőkre vonatkozó tervek, elképzelések is megvalósulnak majd. Molnár Zita, a Small Steps Ipari Park igazgatójaként, Csóré Róbert pedig a községi tanács tagjaként szólt az ipari zónában, valamint a községben lezajlott fejlesztési programokról. Juhász Bálint, a VMSZ alelnöke röviden ismertette a Magyar Koalíció programját, valamint a kishegyesi önkormányzat helyhatósági, tartományi és köztársasági jelöltjeinek listáját. Véleménye szerint jó csapat állt össze, amelyben helyet kaptak a község civil szervezeteinek és történelmi egyházainak képviselői is, valamint a sikeres vállalkozók és földművesek.
A lakossági fórumon felszólalt Hallgató Sándor, a VMSZ tartományi képviselője, Szilágyi Dorottya, a VMSZ ügyvezető alelnöke, Kern Imre, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettese, Dolinszki Árpád evangélikus püspök, valamint Józsa László, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, aki az elhangzott gondolatokat ,,foglalatba helyezett mozaikkockák-ként jellemezte, illetve a versben használt ölelkező rímekhez hasonlította, merthogy csak egymásba kapaszkodva tudnak meglenni, hatást gyakorolni -- akárcsak a magyarság, amely csak összefogással, kéz a kézben tudja érdekeit megvédeni és érvényesíteni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..