home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Mi újság, Torda?
D. J.
2012.10.17.
LXVII. évf. 42. szám

Tordán az elmúlt időszakban is folytatódtak a beruházások.

A templom felújítása a megfelelő ütemben halad, habár a befejezéséhez újabb pénzösszeg jóváhagyására lesz szükség a tartományi Nagyberuházási Alaptól. A már korábban jóváhagyott 1,5 millió dinárból folytatódtak a vadászotthon építőmunkálatai, de befejezésükhöz a rendelkezésre álló pénz nem elegendő. Befejezés előtt áll az úgynevezett nagygödör halastóvá való alakítása is. Néhány kisebb munkálatra van még szükség, utána pedig megkezdődhet a tó vízzel való feltöltése és halasítása.
Sajnos, a faluban igen megcsappant a szórakozási lehetőség, és ennek leginkább a fiatalok látták kárát. Hónapokkal ezelőtt bezárt a cukrászda, majd nemrégiben az Olympia vendéglő is, ahol hétvégeken diszkóesteket tartottak.            
Az ifjúsági otthon diszkóját 1971-ben az akkori ifjúsági szervezet néhány lelkes fiatalja hozta rendbe, majd évekig működtette, illetve bérelte. Néhány éve azonban erre a helyiségre is lakat került. Nemrégiben Bottyán Mónika vette bérbe, és Argedon 3 néven megnyitotta az ízlésesen és hangulatosan átalakított diszkót. Az elmúlt egy-két hétben a szórakozóhely híre a környező településekre is eljutott, ezért fiatalok érkeztek Magyarcsernyéről, Szentmihályról, Tóbáról, sőt távolabbi helységekből is. A létesítmény munkanapokon kávézóként, pénteken és szombaton pedig diszkóként üzemel. Szintén a közelmúltban nyílt meg a falu első pizzériája. A már meglevő piactéri épületet alakította át Liscsevity Csaba helybeli pék. A kenyéren és péksüteményeken kívül pizzát és hamburgert is kínál a vásárlóknak.
A tordai helyi közösség képviselői az elmúlt hetekben több alkalommal is tárgyalást folytattak a gyógy- és termálvíz újbóli hasznosításáról, a megbeszélések azonban nem jártak konkrét eredménnyel. A falu vezetősége kész a további egyeztetésekre az érdekeltekkel, remélve, hogy előbb-utóbb akad olyan beruházó, aki ismét hasznosítja majd a falu kincsét.
A helyi közösség küldöttsége és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület tagjai részt vettek, illetve felléptek Újszentes testvértelepülés község napi ünnepségén. A találkozó remek alkalom volt arra, hogy a nemrégiben megválasztott új vezetőséggel kapcsolatot teremtsenek és a további együttműködésről is tárgyaljanak.
Dobai János, a helyi közösség elnöke a napokban részt vett Szegeden a Szögedi nemzet II. találkozóján, melyet az Ötágú Síp Egyesület szervezett a valamikor Szegedről elszármazottak képviselőinek. A szakelőadások meghallgatása után lehetőség nyílt az ismerkedésre és az együttműködés körvonalazására is.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..