home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Mézfesztivál Nagybecskereken
k-ko
2012.10.24.
LXVII. évf. 43. szám
Mézfesztivál Nagybecskereken

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Nagybecskerek központjában, a Szabadság téren a Mézfesztivált.

A főszervező a nagybecskereki Milivoj Bugarski Méhészegyesület volt, de a munkába a muzslyai Akác Méhészegyesület tagjai is besegítettek. 26 méztermelő és 6 méhészeti eszközöket gyártó vállalkozó kínálta termékeit Szerbia egész területéről. 
A méhészek azt mondják, hogy a nagy hőingadozást a méhek sem tudták elviselni, és az aszály is nagyban hozzájárult a szűkebb esztendőhöz. Az olajrepce-legelőn nem sok mézet sikerült begyűjteni, és az akác is csak 4-5 napig mézelt. A hárs viszont jól termett, volt, ahol kaptáronként 35 kilogramm mézet is adott. A vásárlók úgy gondolják, hogy drága a méz, a termelők azonban az ellenkezőjét állítják, hiszen huzamosabb ideje nem változott az ára. A kiállítók szerint a fesztivál hozzájárult ahhoz, hogy az emberek megbecsüljék a mézet, megismerjék a méhtermékek gyógyhatását. 
A méhészek elmondták, hogy ők is és a méhek is felkészülten várják a telet. A kaptárokban ugyanis már fürtalakban összehúzódtak, amiből arra lehet következtetni, hogy hamarosan beköszöntenek a hidegebb napok.  
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..