home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Magyarországi utazási lehetőség határon túli magyar középiskolásoknak
(—)
2013.09.27.
LXVIII. évf. 39. szám

Határon túli magyar középiskolásoknak hirdet diákutaztatási pályázatot a Rákóczi Szövetség az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából. A program célja, hogy a Kárpát-medence különféle országaiban élő magyar középiskolások ellátogassanak egy magyarországi középiskolába, és ott emlékezzenek az 1956-os forradalomra, illetve a látogatás révén minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a diákok, a tanárok és az iskolák között.

A programot pályázati formában hirdette meg a Rákóczi Szövetség, s bármely Magyarországon kívüli, Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet.

A pályázat feltétele, hogy egy magyarországi középiskolához látogassanak el a pályázó határon túli középiskola diákjai, és közös programot állítsanak össze az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan. Iskolánként egy-egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, amihez a Rákóczi Szövetség 200 ezer forint utazási kerettámogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.

A Rákóczi Szövetség ehhez hasonló diákutaztatási programot valósított meg az idei évben március 15-én, amikor 97 magyarországi középiskola utazhatott határon túl iskolákhoz, illetve a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából 80 Kárpát-medencei középiskola utazott valamely másik Kárpát-medencei országba. A Szövetség Diákutaztatási Programjaiba idén már több mint 6000 középiskolás kapcsolódott be.

További információk a Rákóczi Szövetség honlapján találhatók: www.rakocziszovetseg.org

Postacím:
Rákóczi Szövetség
H-1027 Budapest
Szász Károly u. 1. pf.: 23.,
tel.: +36-1-201-30-67

info@rakocziszovetseg.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..