home 2023. december 08., Mária napja
Online előfizetés
Lázár Tibor festőművész kapta a 2016. évi Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat
2016.07.27.
LXXI. évf. 30. szám
Lázár Tibor festőművész kapta a 2016. évi Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat

A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj bírálóbizottsága (Ninkov Kovačev Olga, Csernik Attila elnök, Náray Éva) 2016. július 27-én megtartott ülésén döntött a 2016. évi díjazott személyét illetően. A bizottság egyhangú döntése alapján a 2016. évi Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat Lázár Tibor festőművész kapja.

Lázár Tibor alkotásai szorosan kötődnek a szülőföldjéhez, Vajdasághoz, annak gazdag történelmi és kulturális áramlataihoz úgy, hogy megpróbál meghatározni egyfajta regionális identitást is a képzőművészet nyelvén. Személyéhez fűződik az Uncool Project létrehozása is, amely nem titkolt célja a fiatal vajdasági képzőművészek bekapcsolása a kortárs nemzetközi művészeti folyamatokba és az itt született alkotások megmérettetése a nemzetközi porondon.

A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat a Topolyai Napok keretében adják át 2016. szeptember 15-én. Ugyanekkor a hagyományoknak megfelelően a topolyai Művelődési Ház kiállítótermében megnyílik a díjazott művész kiállítása is.


A nyitókép Lázár Tibor festőművész kiállításán készült 2015. március 21-én a szabadkai Magyar Házban (Fotó: Gyurkovics Virág/Hét Nap)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..