home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Készül az adai egészségház gyermekosztálya
Józó Mónika
2008.01.30.
LXIII. évf. 5. szám
Készül az adai egészségház gyermekosztálya

Alapkő elhelyezéseSzeptemberre elkészül az adai egészségház korszerű gyermekosztálya - hangzott el az épület ünnepélyes alapkő-elhelyezésén, amelyen az intézmény dolgozói mellett Ürményi Ferenc, Ada község elnöke, Momčilo Milović, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatója, Kern I...

Alapkő elhelyezése

Szeptemberre elkészül az adai egészségház korszerű gyermekosztálya - hangzott el az épület ünnepélyes alapkő-elhelyezésén, amelyen az intézmény dolgozói mellett Ürményi Ferenc, Ada község elnöke, Momčilo Milović, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatója, Kern Imre, az Alap igazgatóhelyettese, Pásztor István tartományi privatizációs titkár, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Boris Kopilović, a Tartományi Egészségügyi Titkárság megbízottja, Tóth Tamás köztársasági, valamint László Gizella és Tóth Tivadar tartományi képviselő is részt vett
Dr. Tóth Barna Elvira, az Egészségház igazgatója, ünnepi beszédében elmondta: régi tervük volt, hogy a gyógyszertárat közelebb hozzák az egészségházhoz, vagy lehetőséget találjanak az épületen belüli elhelyezésére. Ennek a szándéknak az egyik legfőbb oka az, hogy a jelenlegi gyógyszertár nagyon rossz állapotban van, és a felújítása hatalmas összeget emésztene fel. A patika a tervek szerint a jelenlegi gyerekosztály átalakított helyiségeibe költözik. Az egészségház viszont egy 700 m2 összterületű épületrésszel bővül, amelynek alsó része garázsként és raktárként szolgál majd, a földszinten kap helyet a korszerűen berendezett és a modern követelményeknek megfelelő gyerekosztály, amelynek egyik elkülönített részében csecsemőgondozási tanácsokat adnak, a másik részben pedig a beteg gyerekeket fogadják. A harmadik szinten lehetőség van a laboratóriumi részleg kibővítésére, sőt néhány rendelőt is kialakíthatnak.
Az igazgatónő azt is kiemelte, hogy a 30 millió dinár értékű beruházás a Tartományi Nagyberuházási Alap segítségével valósulhat meg, az építkezés kivitelezője a szabadkai Yumol cég, amelynek szakemberei az Atelje tervezőiroda munkatársa, Császár Szabolcs tervei alapján láthatnak munkához. A köszöntőbeszédek után Pásztor István és Nagypál Nándor, az egészségház orvosa helyezte el az intézmény udvarában az épület alapkövét.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..