home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Kakasok a bográcsban
NAGY Erzsébet
2012.05.02.
LXVII. évf. 18. szám
Kakasok a bográcsban

A díjazottakImmár negyedik alkalommal tartottak kakaspörköltfőző versenyt Magyarcsernyén a helyi nőszervezet és a kézimunkaszakkör szervezésében. Az összejövetelen mintegy harminc csapat vett részt. A vendégek a környező településekről, valamint Zentáról, Oromról, Felsőhegyről, a magyarorszá...

A díjazottak

Immár negyedik alkalommal tartottak kakaspörköltfőző versenyt Magyarcsernyén a helyi nőszervezet és a kézimunkaszakkör szervezésében. Az összejövetelen mintegy harminc csapat vett részt. A vendégek a környező településekről, valamint Zentáról, Oromról, Felsőhegyről, a magyarországi Nagyszénás testvértelepülésről érkeztek, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat miskolci szervezete is képviseltette magát. A megméretés főszervezője Jónás Marika, a helyi nőszervezet és Kormányos Erzsébet, a kézimunkaszakkör elnöke volt. Az eseményt az idén új helyszínen, a vadászcsárda környékén bonyolították le.
Miután Jónás Marika üdvözölte a megjelenteket, Juhász Attila községi segédpolgármester köszöntőbeszéde következett. A rendezvényt Hódi Ervin, a magyarcsernyei helyi közösség elnöke nyitotta meg, ft. Szemerédi Pál pedig megáldotta a résztvevőket.
A főzőverseny délelőtt kilenc órakor kezdődött, és az elkészült étekből egy órakor kellett mintát adni a zsűrinek. Ősz Szabó Imre, a bírálóbizottság elnöke elmondta: értékelték a tisztaságot, a rendet a sátorban és a környékén, és osztályozták a díszítést is. Igazi kakaspörköltet kevesen főztek, a legtöbben finom paprikást készítettek. Első helyen az oromparti Dús hús csapat végzett, második a zentai Bogdán Zsófia, harmadik a magyarcsernyei Vadász Baby csoport lett. A legszebb sátor címet a hódegyháziaknak ítélték, külső megjelenésében pedig a leghagyományosabb főzőhelye a zentai Aranybográcsnak volt. Mivel sokan hoztak pálinkát, a zsűri azt is értékelte. Úgy vélték, hogy a zentai Sárvári Norbert pálinkája a legfinomabb, utána a nagyszénásiaké következett, a harmadik helyet pedig a csernyei Független bánáti zenekaré foglalta el a sorban.
A művelődési műsorban fellépett Hoffmann Delilla, a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola versmondója, az iskola énekkara és az Ady Endre Művelődési egyesület vegyes kórusa.
A verseny ideje alatt folyamatosan készült a lángos, a jó hangulatról pedig a kikindai Kurunczi zenekar, a tornyosi Sarkantyú tamburazenekar és a helybeli Bánáti vándorok gondoskodott.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..