home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Június 2-án tartják meg az önkormányzati választást?
Kartali Róbert
2024.04.18.
LXXIX. évf. 16. szám
Június 2-án tartják meg az önkormányzati választást?

Az összes helyhatósági választást június 2-án tartják meg, a belgrádi választással együtt — jelentette be ma Ana Brnabić.

A B92 híre szerint a szerb parlament elnöke kiemelte, hogy az elmúlt 17 napban konzultált minden képviselőcsoporttal, és egyeztettek arról, hogy elfogadják az ellenzéki, köztük a Szerbia az Erőszak Ellen koalíció javaslatát. Ennek értelmében a belgrádi választással egy időben tartják meg az összes olyan választást, amelyet korábban júliusra és augusztusra terveztek. Elmondta, ahhoz, hogy június 2-án lehessen megtartani minden önkormányzati választást, szükség van a helyi önkormányzatokról szóló törvény módosítására. Rámutatott, hogy Szerbiának egységre van szüksége, különös tekintettel az országot érő külső nyomásokra és fenyegetésekre. — Arra számítok, hogy az önkormányzati választásról szóló törvény módosítására vonatkozó javaslatot a legtöbb képviselő aláírja, és ezzel a lépéssel kifejezzük Szerbia egységét és összefogását az ország jelenlegi nehéz időszakában. Mint kiderült, szombaton tartják ezzel kapcsolatban a plénumot, elfogadják a törvénymódosítást, ha mindez megtörténik, akkor pedig vasárnap kiírják az önkormányzati és a belgrádi helyhatósági választásokat. Brnabić elmondta, hogy az Aleksandar Vučićtyal folytatott konzultáció során teljesen egyértelművé vált, hogy az elnök üzenete az volt, az ország számára a stabilitás a legfontosabb. Azt gondolom, hogy ez az irány vezet a stabilitás eléréséhez — tette hozzá.


Fotó: Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..