home 2024. június 21., Alajos napja
Online előfizetés
Jövő héten kezdődik a nyilvános vita az oktatási stratégiáról
2023.11.16.
LXXVIII. évf. 46. szám
Jövő héten kezdődik a nyilvános vita az oktatási stratégiáról

Elfogadta az Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottsága az oktatási stratégia tervezetét – mondta el a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában Námesztovszki Zsolt, az oktatási bizottság elnöke.

A köz- és felsőoktatási stratégia tervezete a 2024 és 2029 közötti időszakra szól, és hat célrendszert tartalmaz. Az infrastrukturális fejlesztések mellett kiemelik az identitásmegőrzést, az anyanyelv- és a közösségépítést, valamint a digitális kompetenciák fejlesztését, valamint marad az ösztöndíjprogram is. A stratégia erőssége, hogy egy komoly felmérés az alapja, ugyanis közel kétezer szülőt vontak be a kérdések megválaszolásába.

A tervezet elérhető lesz az MNT honlapján, november 30-áig bárki hozzászólhat, és nyilvános vitákat is tartanak négy helyszínen: november 20-án Magyarkanizsán, 22-én Szabadkán az MTTK épületében, 27-én Torontálvásárhelyen, illetve 29-én Újvidéken az Európa Kollégiumban.

Forrás: Pannon RTV  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..