home 2024. május 11., Ferenc napja
Online előfizetés
Hogyan él a víz?
2015.03.23.
LXX. évf. 11. szám
Hogyan él a víz?

A nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskola és a Heror Media Pont számos aktivitással emlékezett meg a víz világnapjáról.


Deák Róbert felvételei



A nap szerb és magyar nyelvű prezentációkkal kezdődött, melyeket Lázár Angéla tanárnő  mentorálásával a gimnázium tanulói készítettek. Az előadások témája az egészséges ivóvíz és a Béga folyó szennyezettsége volt. A kisiskolások közben esőcsepp alakú papírra üzeneteket írtak a tiszta vízről, majd szétosztogatták őket a városban. A Begej kajakklubba még idejében megérkeztünk, hogy részt vehessünk a tiszta vízért való evezésen. A kajakokra a víz fontosságáról szóló üzeneteket helyeztek. Alkalmunk volt látni, milyen a Bégán való kajakozás. Az eseményt Belovai Mezei Irén tanárnő szervezte.
Végül az iskolaudvarban a Vencel Valentina és Nagy Valentina tanárnők által rendezett Vízesés című előadást láthattuk. Az iskolaablakból kiterített  fekete vászon jelképezte a szennyezett vizet, majd a tiszta vizet szimbolizáló vízesést is megcsodáltuk, melyen plüssállatkák „úszkáltak”.














Deák Róbert felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..