home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Hittanverseny a hit évében
M. I., k-ko
2013.05.22.
LXVIII. évf. 21. szám
Hittanverseny a hit évében

A nagybecskereki egyházmegye a hit évében mintegy hetven bánsági csapatot megmozgató hittanversenyt szervezett. Az április végén lezajlott elődöntők után májusban már a döntőre is sor került a nagybecskereki püspöki lakon, illetve a Nepomuki Szent János-templomban.

 

Fejértelepen ft. Fehér Roland atya koordinálásával a dél-bánsági (Ürményháza, Székelykeve, Torontálvásárhely és Temesvajkóc) és a nem magyar anyanyelvű plébániák (Écska és Erzsébetlak) hittanosai mérték össze a tudásukat, Észak-Bánát (Magyarcsernye, Kisorosz, Kikinda, Padé és Szaján), illetve Közép-Bánát (Nagybecskerek, Szentmihály, Muzslya és Törökbecse) hittanosai pedig a szajáni iskolában írták meg a teszteket, majd a helyi templomban hallgatták meg az eredményhirdetést a verseny főkoordinátorától, ft. Csipak Csaba atyától.

Az alsósok kategóriájában részt vevő tizenegy csapat egy-egy bibliai jelenetet adott elő. Produkciójukat a msgr. dr. Német László SVD püspök, Gizella nővér, a nagybecskereki leánykollégium megálmodója és hosszú éveken át vezetője, Faragó Tibor bábművész, Ifjú Izabella, az óbecsei Lurkóház vezetője és Bálint Aranka pedagógus, levéltáros összetételű bizottság bírálta el. A muzslyaiak három jelenetet játszottak el, a szentmihályiak kettőt, és egyet-egyet mutattak be a nagybecskereki, szajáni, törökbecsei és ürményházi diákok.

Az eredmény a következőképpen alakult:

Az alsósok csoportja:
1. hely és közönségdíj: Szaján — Noé bárkája (felkészítő Kátity Enikő);
1. hely: Törökbecse — Magvető (felkészítő Fleisz Attila);
2. hely: Torda — Tékozló fiú (felkészítő msgr. Bogdán József);
3. hely: Ürményháza — Bruno Ferrero: Tamásnak mindig igaza van (felkészítő Barna Horváth Anna);
3. hely: Nagybecskerek — Jerikói vak meggyógyítása (felkészítő Juhász Irén).
A legjobb színészi teljesítményt Benák Krisztián nyújtotta a jerikói vak szerepében.

A felsősök csoportja:
5-6. osztály:
1. hely: Ambrus Andrea és Jankó Emese (Székelykeve, felkészítőjük Csipak Csaba atya);
2. hely: Osztermann Emília és Szilágyi Emília (Torontálvásárhely, felkészítőjük Kotormán Gyurits Mária);
3. hely: Pataki Valentina és Bálint Melani (Törökbecse, felkészítőjük Fleisz Attila).
7-8. osztály:
1-2. hely: Tószegi Kitti és Fising Szanella (Szaján, felkészítőjük Kátity Enikő), valamint Sabo Adela és Sladeček Sara (Erzsébetlak, felkészítőjük Milan Nedeljković);
3. hely: Csíkos Ervin és Kőműves Edvárd (Szaján, felkészítőjük Kátity Enikő).

A középiskolások mezőnyében már az elődöntőben kialakult a rangsor, hiszen csak három csapat nevezett be a versenyre. Legjobbak a nagybecskereki Kovács Anna és Olajos Annabella kettőse bizonyult, felkészítőjük msgr. Gyuris László plébános volt. Második lett az ugyancsak nagybecskereki Tóth Emese és Burai Ferenc alkotta csapat, melynek Juhász Irén a tanítója, harmadik helyezett pedig a muzslyai Emmausz fiúkollégium két növendéke, Rice Richárd és Győri Henrik, a felkészítőjük Gabona Ferenc hitoktató.

A nagybecskereki egyházmegye honlapján közzétett eredmények alapján készült összefoglalónk fotóit Kovács Szöszill sajtóreferens bocsátotta rendelkezésünkre. Köszönjük a lehetőséget, minden szervezőnek és koordinátornak, továbbá részt vevő diáknak és felkészítőiknek pedig külön gratulálunk!

Összeállította: M. I., k-ko

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..