home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Hajdújárási Szüreti Napok
Perisity Irma
2004.10.06.
LIX. évf. 40. szám
Hajdújárási Szüreti Napok

Színpompásan, sikeresenA hétvégi háromnapos rendezvényt, az immár 36. alkalommal megtartott Szüreti Napokat több ezer falubeli és vendég látogatta megIgaz ugyan, hogy az esős időjárás miatt az idei szüret még igazán el sem kezdődött, a hét végén Hajdújáráson mégis megtartották a hagyományos Szüreti...

Színpompásan, sikeresen
A hétvégi háromnapos rendezvényt, az immár 36. alkalommal megtartott Szüreti Napokat több ezer falubeli és vendég látogatta meg
Igaz ugyan, hogy az esős időjárás miatt az idei szüret még igazán el sem kezdődött, a hét végén Hajdújáráson mégis megtartották a hagyományos Szüreti Napok rendezvényt, amely az idén már 36. alkalommal teszi színpompássá és emlékezetessé a gyümölcs-betakarítás idényének ünnepét.
Kucsera Géza, Szabadka polgármestere megnyitja a kiállítást

Pénteken, október 1-jén a Róka házaspár hajdújárási házában gazdag kézimunka-kiállítás nyílt meg kb. 50 kiállító részvételével, közülük több klub, mely külföldi elismerésekkel is dicsekedhet. Mindenekelőtt Róka Etelkának hála a kiállításon Ada, Horgos, Felsőhegy, Csantavér, Szabadka és környéke szorgos asszonyai mutatták be remekműveiket.
A művelődési ház udvarában Haskó István, a falu fiatal polgármestere köszöntötte az egybegyűlt polgárokat és vendégeket, köztük számos közéleti személyiséget, vállalatvezetőket.

Termésszentelő szentmise a szabadban

Köszöntőjét Füleki József helybeli plébános gyümölcsszentelő szentmiséje követte, majd Kucsera Géza, Szabadka polgármestere megnyitotta a terménykiállítást. Az idén 130 magántermelő, magánvállalat és magánszövetkezet vett részt rajta, és a művelődési otthon nagytermét betöltötte a szakértelemmel kiállított szebbnél szebb gyümölcs, konyhakerti vetemény és mindaz, ami termesztésüket sikeresebbé teszi. A kiállítás megtekintése után a megnyitó közönségét frissen sült csőregével kínálták a házigazdák.
Szombaton már a reggeli órákban a falu legkisebbjei rendeztek játszóházat, valamint a motorosok találkozóját is megszervezték. Ez az ünnepség egyúttal sportnap is volt, hiszen a helybeli Mini Maraton klub tagjai is részt vettek rajta, majd a Vinogradar labdarúgóklub pionírjai játszottak bajnoki mérkőzést.
A délutáni sportműsor keretében tartották meg a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Labdarúgó-bajnokság nyitómérkőzését. Attrakciója ennek a mérkőzésnek az volt, hogy a labdát Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke és Várhídi Pál, az újpesti Dózsa egykori válogatottja és edzője indította útjára.
A sportnap az öregfiúk labdarúgó-mérkőzésével ért véget, majd következett a reggelig tartó szüreti báli mulatság a szorgalmas hajdújárási termelők részvételével.
Vasárnap a helyszínen főzött pálinkával kínálták a vendégeknek, a borutcában a szomjazók bort kóstolhattak, de a szervezők arról is gondoskodtak, hogy senki se maradjon éhen: 17 bográcsban rotyogott a birkapaprikás, a pacal- és marhapörkölt. A Szüreti Napok ünnepség a művelődési egyesületek színpompás felvonulásával és a futballpályán megrendezett műsorral ért véget, melyben vendégegyesületek működtek közre: a csókai Móra Ferenc ME, a ludasi Ludas Matyi ME, a kisboszniai Ravnica ME, a szentmihályi fúvószenekar és természetesen a helybeli Lifka Sándor ME.
A szervezők és a vendégek egyaránt úgy vélik, hogy az idei Szüreti Napok is színpompás volt, és valamennyi műsorszámnak sikere volt. Legyen így továbbra is, kívánjuk a hajdújárásiaknak.
Szabó Attila fotói

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..