home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Fodrászlányok sikere
(Tha)
2013.04.24.
LXVIII. évf. 17. szám
Fodrászlányok sikere

A csókai vegyészeti-élelmiszeripari középiskola fodrász szakos tanulói mindig sikeresen szerepelnek a szakmai megmérettetéseken, az idén azonban még kimagaslóbb eredményt értek el a köztársasági versenyen.

A rumai vetélkedőn, melyen 35 középiskola diákjai mutatták be felkészültségüket és tudásukat, a női fodrászok hajnyírás és frizura kategóriában első, konty készítésében harmadik, csapatversenyben szintén első helyezést értek el.A kis csapatot a zentai Fajka Emanuella és a szanádi Jasna Nadrljanski alkotta, mindketten a csókai oktatási intézmény végzős diákjai. A versenyen való részvételt az önkormányzaton kívül több intézmény és vállalkozó is segítette.


A díjazott tanulóknak és tanárnőiknek, Kothenc Évának és Jelena Savićnak, valamint Török Tibor igazgató úrnak a községházán megtartott fogadáson gratulált és ajándékkal kedveskedett Balázs Ferenc polgármester úr és Melinda Šegan, a községi tanács tagja.

A beszélgetés során a lányok és tanárnőik beszámoltak a jelentős rendezvény menetéről, a felkészülésről és magáról az eseményről is. Megtudtuk: nem elegendő ügyes kézzel hajat vágni vagy frizurát készíteni, az összképhez a smink, a kiegészítők, a ruha és a cipő is hozzájárul. Mindezt itthon kell beszerezniük és magukkal vinniük, csakúgy, mint a modelleket is. Jasna és Emanuella a terveikről is beszéltek: egyikük a továbbtanulást, illetve a szakképzést, másikuk a munkába állást választja. Mindkettőjük vágya, hogy belátható időn belül a saját szalonjukban dolgozzanak.
Török Tibor igazgató úr nagyon büszke a tanítványaira, nem árt ugyanis tudni, hogy ezen a versenyen olyan nagy diáklétszámú szerbiai középiskolák vesznek részt, amelyekben nemcsak fodrászatot, hanem kozmetikát és más kapcsolódó szakokat is választhatnak az érdeklődők.

A találkozón szóba került, hogy jövőre a csókai vegyészeti-élelmiszeripari középiskola szeretné megszervezni a köztársasági fodrászversenyt, a rendezvény ugyanis lassan a huszadik évéhez közeledik, de egyszer sem tartották még Vajdaságban.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..