home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Felkészültünk az MNT december 16-i alakuló ülésére!
2022.12.08.
LXXVII. évf. 49. szám
Felkészültünk az MNT december 16-i alakuló ülésére!

Két nappal ezelőtt megalakult a Magyar Összefogás képviselőcsoportja, mind a 35 tag részéről aláírásra került a működési és szervezeti szabályzat. A dokumentum aláírása nem csak a működési elvek pontosítása, hanem elsősorban a szövetségnek és az egységnek a kinyilatkoztatása és mindenki által történő vállalása és megpecsételése is – olvashatjuk Pásztor Istvánnak, a VMSZ elnökének a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A továbbiakban arról is beszámol, hogy a képviselőcsoport jövőbeli személyi megoldásokról is egyeztetett és döntött:

Az MNT elnökének Fremond Árpádot, elnökhelyettesének Rigó Páll Zsófiát javasolják.

Az MNT Intézőbizottságának elnökévé Sárközi Istvánt, tagjainak Kabók Erikát, Hugyik Richardot, Potrebić Varju Tatjanát és Tót Ramónát javasolják és választják meg, a hivatalvezetőnek Lulić Emilt kérik fel.

A közoktatási bizottság elnökévé dr. Námesztovszki Zsoltot, a tájékoztatási elnökévé Kozma Líviát, a művelődési elnökévé Lovas Ildikót, míg a nyelvhasználati bizottság elnökévé Lakatos Adriánt javasolják.

A Magyar Összefogás képviselőcsoportjának állásfoglalását a VMSZ elnöksége és Tanácsa tudomásul vette és messzemenően támogatja.

Fremond Árpád lemondott a VMSZ-ben betöltött összes funkciójáról, Pásztor István javaslatára a Tanács Vicsek Annamáriát választotta meg a VMSZ alelnökévé, Kislinder Gábor lett a Tanács, míg Szatmári Adrián az Elnökség újonnan megválasztott tagja.

Dr. Molnár Viktor személyében a Tanács megválasztotta új elnökét, az alelnök pedig Kormányos László lesz. Sárközi Istvánt, a kishegyesi KKT elnöki posztjában ifj. Juhász Bálint váltja.

Fremond Árpád lemondott a Szerbiai Képviselőházban betöltött mandátumáról, aminek az odaítélését Újhelyi Ákos javára a Tanács egyhangúlag javasolja és támogatja.

Mindenkinek köszönöm az eddigi munkáját, az új feladatokhoz jó egészséget és töretlen bizakodást és kitartást kívánok! Újult erőkkel, munkára fel! – fogalmazott a bejegyzése végén Pásztor István, a VMSZ elnöke.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..