home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Fejlesztő játékok otthon
(Összeállította: vas)
2014.03.12.
LXIX. évf. 11. szám
Fejlesztő játékok otthon

A kisbabák intelligenciájának fejlesztése a legkorábbi időszakban elkezdhető. Az ehhez szükséges kellékek egy része már minden háztartásban megtalálható, és egyáltalán nem költséges. Összeállításunkban a beszédkézség, a ritmusérzék, a mozgáskoordináció és a humorérzék fejlesztését segítő otthoni eszközöket mutatjuk be.

 

Brumm-brumm

A beszédtanulás folyamatának alapeleme a hangok utánzása. A kismama vagy az apuka bármilyen plüss állatfigurával eljátszhat, sőt ebbe a játékba akár a nagyszülők vagy az idősebb testvérek is bevonhatóak. A beszédkézséget egy egyszerű papírdoboz is fejlesztheti, ha abba ki-be pakoljuk a játékokat, és leíróan elmeséljük a babának, hogy pontosan mit is csinálunk.

Lics-locs

A vízzel való tudatos ismerkedés is fontos szerepet játszik a pici fejlődésében. Ezt a játékgyártók is nagyon jól tudják, éppen ezért sok drága játékot fejlesztettek ki, amely pancsolás közben szórakoztatja a legkisebbeket. Tudni kell azonban, hogy a babák akár egy műanyag zacskóval is remekül eljátszanak a kádban, ezért nem érdemes rögtön bevásárolni ezekből a drága játékokból.

A vár, ha vár

Az építőkockák jó hatással vannak a humorérzék kialakulására. A kicsik élvezik az általuk — sokszor „kemény” munkával — felépített kockavárak lerombolását. Ezzel nemcsak logikai készségük, hanem anyagismeretük is fejlődik.

Zene fülünknek?

Sok anya nem örül a lábatlankodó csemetének a konyhában, pedig ott rejlenek az igazán érdekes játékszerek. Ha erős az idegzetünk, adjunk a gyermek kezébe egy-két fakanalat és néhány rossz lábast, amelyet kedvére ütögethet. A lábason való zenéléssel ugyanis fejlődik a ritmusérzéke, a mozgáskoordinációja és a kézügyessége is.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..