home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Fejlesztések Zentán
(J. A.)
2022.03.29.
LXXVII. évf. 12. szám
Fejlesztések Zentán

Zentán a déli vízmezőn az ivóvíz minőségét javító víztisztító berendezést adtak át. A fejlesztés a magyarországi Kristály Kft. és a zentai önkormányzat között megvalósuló, öt évvel ezelőtt kezdődő együttműködésnek köszönhetően valósulhatott meg.

Pásztor István, a VMSZ elnöke és Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere egy nagyobb küldöttséggel tekintette meg az ammónia, mangán, arzén és bio-szennyeződést mentesítő és felmérő készüléket, amely a jövőbeni vízgyár terveihez a műszaki adatok meghatározására is alkalmas. A vízkezelő berendezést, amelynek a próbaverzióját adták át, az elmúlt években vett minták laboratóriumi eredményei alapján szerelték össze, a folyamatos működést májusban kezdi el.

A látogatás másik helyszíne a Zentai Közkórház volt, ahol dr. Csáki Beáta igazgatóval folytattak megbeszélést.

Az egészségügyi intézmény az utóbbi időszakban a Tartományi Egészségügyi Titkárság pályázatainak, a magyar kormánynak és a helyi vállalkozóknak köszönhetően orvosi műszerekkel és berendezésekkel bővült, valamint egy új épületszárny felépítését is tervezik.

Fényképezte: Herédi Krisztián

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..