home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Falunap Doroszlón
DAUTBEGOVICS Zoltán
2008.04.16.
LXIII. évf. 16. szám

Április 5-én Doroszló szerény ünnepség keretében megemlékezett újratelepítésének 256. évfordulójáról. A Konc házaspár, Ferenc és Anna jóvoltából a 250. évforduló alkalmából felállított keresztnél ft. Verebélyi Árpád plébános többek között elmondta, hogy annak a népnek nem kell félteni a jövőjét, ame...

Április 5-én Doroszló szerény ünnepség keretében megemlékezett újratelepítésének 256. évfordulójáról. A Konc házaspár, Ferenc és Anna jóvoltából a 250. évforduló alkalmából felállított keresztnél ft. Verebélyi Árpád plébános többek között elmondta, hogy annak a népnek nem kell félteni a jövőjét, amely még tud ünnepelni, mert túlél minden viszontagságot.
- Nekem ez a mai nap, a falu napja azt jelenti, hogy mi nem bezárkózott közösségben akarunk élni, hanem nyitni akarunk a világra... Az együttlétből tudunk erőt, kitartást meríteni a holnaphoz... Hálateli szívvel köszönjük meg a Mindenható Istennek ezt a falut, amely ha bármily kicsiny is, de hatalmas szívek lakják - jegyezte meg a lelkiatya.
A helyszínen rendezett alkalmi műsorban Wilhelm József és Lennert Timea egymás verseit mondták el, Szklenovszki Sarolta pedig népdalokat énekelt. A műsor végén a templomi énekkar a Béke fejedelme című egyházi éneket adta elő.
Holló Róbert, a helyi közösség elnöke köszönetet mondva a megjelenteknek a községháza dísztermébe invitált mindenkit, s egy kis harapnivaló és szomjoltó mellett folytatódott a társalgás.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..