home 2024. július 20., Illés napja
Online előfizetés
Elfogadás és támogatás
(Tha)
2014.12.04.
LXIX. évf. 49. szám
Elfogadás és támogatás

December 3-a, a fogyatékkal élők világnapja alkalmából Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere a városházán fogadta a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezetének vezetőit és gondozottjait.

A zentai Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete 2001 óta működik. Az ott dolgozók napi rendszerességgel foglalkoznak mintegy húsz fiatalabb és idősebb sérült személlyel.

Rác Magdolna, a szervezet elnöke elmondta, nemrégiben nagyszabású jótékonysági rendezvényt tartottak, melynek a bevételét a gondozottak útlevelének az elkészítésére fordítják, a jövőben ugyanis szeretnének kapcsolatba lépni a környező országok hasonló szervezeteivel is. A csoportvezető beszámolt arról is, hogy szép eredményt értek el a Záporka szavalóversenyen: Fábián Sebestyén első díjat, Ágoston Ferenc második díjat érdemelt ki, valamint két különdíjat is hazahoztak.

Zenta község önkormányzata rendszeresen támogatja a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezetét, helyiségről gondoskodva a napközis foglalkozásokhoz, fedezi a rezsiköltséget és a felkészítők bérét is. Emellett az egyesület az idén megkapta a gimnázium korábbi mikrobuszát, mely nagyon megkönnyíti a csoport tagjainak szállítását.

A jelenlévők versekkel köszönték meg az egész évi odafigyelést, elfogadást és támogatást, valamint falinaptárral és maguk készítette rajzokkal kedveskedtek a polgármesternek és az újságíróknak.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..