home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Elfásultam
2008.01.30.
LXIII. évf. 5. szám

Fázni vagy fát venni?!Miután most már világos, hogy az Egyesült Áramkirályság hülyegyereknek néz bennünket, úgy döntöttem, hogy egy ideig fázok, utána fává válok.Igen ám, csakhogy a városban még (a településekkel együtt) 14O OOO zseni van.Mire nekiduráltam magam, már - mint a mesében - hol volt, hol...

Fázni vagy fát venni?!
Miután most már világos, hogy az Egyesült Áramkirályság hülyegyereknek néz bennünket, úgy döntöttem, hogy egy ideig fázok, utána fává válok.
Igen ám, csakhogy a városban még (a településekkel együtt) 14O OOO zseni van.
Mire nekiduráltam magam, már - mint a mesében - hol volt, hol nem volt, s ahol igen, ott sem sok jót ígért. A puha és rohadt hasábból álló rakást bükkfával cukrozták vékonyra.(Ezt nevezik kevertnek.) Csak azt mondhatom, amit az anyós a menyéről, a meny az anyósáról: ,,Egy kicsit rohadt, de nekem drága!'
Nos, ha valaki azt hiszi, hogy bemegy a fakereskedésbe, kifizet egy-két köbméter fát, és az ott őgyelgő szekerekkel hazaviteti, az olyan naiv, mint az új távfejlesztési terv.
Először is ki kell gyalogolni a francba - mert hol legyen egy fatelep, ha nem a juhszélen! Onnan vissza a város pillanatnyilag eldugult szívébe, a központi kasszához, s akkor megint ki, de addigra már a fuvarosok szerteenyésztek.
A fűrésztelep - mivel nem szeretek felvágni (pláne fát) - fontosságának tudatában három napig Messiást játszott. Ezalatt otthon rostokoltam a tokban, minden lónyerítésre felrezzenve.
Végre ott ültem félig a bakon (kihajolva a tájba, mert a ló trombitazenekarnak képzelte magát) az összemorzsolt fával (mondjam, hogy fűrészelt?) miközben a kocsi szép csendesen hazafelé ballagott...
,,Választhatnék magamnak csillagot” - öntött el a tömény romantika, ott azon az egy ökrös (én) szekéren.
,,Helyes!... Azt a hetet, amelyik a METAXÁ-n van, de jöhet a kis Courvo is!” (Courvoisier, 3 csillag)
Mire hazaértünk, a fa összeugrott (beszáradt az esőn), drága nejecském szentül meg volt győződve, hogy becsaptak.
E z e k?
Hiszen a tekintetükben jóság bujkál.(Azért nem láttam.)
De még mindig jobban jártam, mint az az illető, aki szenet akart venni.
Végigsorakozott fél délelőttöt, s amikor a kassza elé sodródott, a komor pillantástól megrettenve ijedten dadogta:
- K...kákányi kellene...
- Várjon egy kicsit... Foglalt.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..