home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Együtt a béke megőrzéséért
2004.10.13.
LIX. évf. 41. szám
Együtt a béke megőrzéséért

Fotó: Szabó Attila felvételeEgyüttes ülésen emlékezett meg a községi képviselő-testület és a Harcosszövetség szabadkai községi szervezete október 10-éről, városunk felszabadításának napjáról. A Városházán vasárnap megtartott ünnepi díszülésen, amelyen Franjo VUJKOV korelnök elnökölt, a nemz...

Fotó: Szabó Attila felvétele

Együttes ülésen emlékezett meg a községi képviselő-testület és a Harcosszövetség szabadkai községi szervezete október 10-éről, városunk felszabadításának napjáról. A Városházán vasárnap megtartott ünnepi díszülésen, amelyen Franjo VUJKOV korelnök elnökölt, a nemzetközi és hazai diplomácia képviselői mellett jelen voltak a községi tanácsnokok is, továbbá a szabadkai intézmények és közvállalatok igazgatói.
Az egybegyűlteket elsőként KUCSERA Géza köszöntötte. Elmondta, hogy az az eszme, amelyért hatvan évvel ezelőtt eleink harcoltak, ma is bennünk él. Ezt az eszmét tovább kell adnunk az utódainknak, és a szabadságot, a békét kötelességünk megőrizni.
A négy évig tartó terror megszüntetésének 60. évfordulóján a fasizmus felett aratott győzelem napjának megünneplését szorgalmazókat a Harcosszövetség szabadkai községi szervezete elismerésben részesítette. Közöttük KUCSERA Gézát, a képviselő-testület volt elnökét, Zoran PRÆIÆ észak-bácskai körzetvezetőt, Borivoj MUCALJT, a szabadkai belügyi titkárság parancsnokát, Vladimir VEÈIÆET, a Harcosszövetség szabadkai testületének elnökét, valamint a szerbiai és a vajdasági szervezetét.
A díszülés zárórészében fellépett a szabadkai Pro Musica Kamarakórus PASKÓ Csaba vezényletével, majd a jelenlevők megkoszorúzták a Fasizmus áldozatainak terén és a Pravoszláv temetőben felállított emlékműveket. (re)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..