home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Egy sportember, aki törődik a közösséggel
Összeállította: (Tha)
2012.05.16.
LXVII. évf. 20. szám
Egy sportember, aki törődik a közösséggel

Kormányos László, Csóka művelődési és oktatási központjának vezetője, ismert sportmunkás, a VMSZ színeiben egyéni jelöltként indult a tartományi választásokon, és megmérettetési lehetőséget kapott a második fordulóban is. Hogy képviselőként mire helyezné a fő hangsúlyt, és hogyan szeretné ér...

Kormányos László, Csóka művelődési és oktatási központjának vezetője, ismert sportmunkás, a VMSZ színeiben egyéni jelöltként indult a tartományi választásokon, és megmérettetési lehetőséget kapott a második fordulóban is. Hogy képviselőként mire helyezné a fő hangsúlyt, és hogyan szeretné érvényesíteni a község érdekeit, az kiderül a programjából.
Az önkormányzat és a helyi közösségek közötti szorosabb együttműködéssel sok mindent meg lehetne változtatni a községben. Ha Csóka önkormányzata a fontos kérdésekben folyamatosan egyeztet a falvakkal, akkor a következő években nagy tervek valósulhatnak meg, akár a Tartományi Nagyberuházási Alap, akár más hazai vagy külföldi források révén. A legfontosabb beruházások között szerepel az út- és vízvezeték-hálózat felújítása, a belvíz elvezetése - olvashatjuk az összeállításban, amely kitér arra is, hogy a közművelődési intézménynek a jövőben még inkább a lakosság igényei alapján kell alakítania a tevékenységét, a Móra Ferenc MME-nek a kulturális és művészeti tevékenységek befogadásán kívül feladata a közösségi élettér biztosítása, valamint a művészeti csoportok segítése.
Kormányos László sportember lévén nagyon fontosnak tartja a sport kérdését. Annál inkább, mert a község településein a sportegyesületek több mint 500 tagot gyűjtenek maguk köré. Eredményesebb működésükhöz külső forrásokat, szponzorokat kell találni. Jelentős lépés lenne a község sportfejlesztési koncepciójának a megalkotása, amely keretet szolgáltatna a sportszervezés és -tevékenység irányainak. Tervei között szerepel szakmai előadások kezdeményezése szülők számára, nevelési, oktatási, prevenciós és továbbtanulási témák taglalása, valamint egy kábítószer-prevenciós program elindítása.
- Támogatásokat kívánok biztosítani iskoláink udvarának korszerűsítésére, az egészségügyi rendelők felújítására. Szorgalmaznám, hogy anyagi források bevonásával találjunk megoldást általános iskoláink első osztályos tanulói számára az ingyenes allergiaszűrés bevezetésére, az idősebb korosztálynak pedig az ingyenes szív- és érrendszeri, illetve onkológiai szűrésekre - hangoztatja Kormányos László, aki arra is számít, hogy a következő időszakban félre tudják tenni a politikai ellentéteket azért, hogy a megválasztott tartományi képviselő elláthassa legfontosabb feladatát: a közösséget minél több támogatáshoz juttatva zavartalanul munkálkodhasson a polgárok életkörülményeinek a javításán. A mottója, amely egyben programjának a címe is: Törődni a közösséggel.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..