home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Egy kisebb település tűnik el évente
R. P.
2006.01.31.
LXI. évf. 5. szám

Évről évre tapasztaljuk, hogy Vajdaságnak szinte minden településén jóval többen távoznak az élők sorából, mint amennyi újszülött érkezik. Nincs ez másként Közép-Bánátban sem. A nagybecskereki plébánia 2005-re vonatkozó kimutatása szerint tavaly 34 gyermeket tartottak keresztvíz alá, ami megegyezik...

Évről évre tapasztaljuk, hogy Vajdaságnak szinte minden településén jóval többen távoznak az élők sorából, mint amennyi újszülött érkezik. Nincs ez másként Közép-Bánátban sem.
A nagybecskereki plébánia 2005-re vonatkozó kimutatása szerint tavaly 34 gyermeket tartottak keresztvíz alá, ami megegyezik a többéves átlaggal. Az elmúlt évben huszonketten járultak első ízben a szentáldozáshoz, és harmincan bérmálkoztak a nagybecskereki székesegyházban. Az esküvők száma sem mutat eltérést a korábbi évekhez képest, 11 pár kötött oltár előtt házasságot. Ami sajnos növekvő tendenciát mutat: az elhalálozások száma. 2005-ben 158 temetés volt, egy évvel korábban 131. Tavaly 72 férfi és 86 nő távozott az élők sorából. Sajnálatos, hogy hárman önkezűleg vetettek véget az életüknek.
A szentmihályi plébánián is bejegyezték a tavalyi változásokat, amelyek azt mutatják, hogy hárommal több keresztelőre került sor, mint egy évvel korábban: 12 gyermeket tartottak keresztvíz alá a keresztszülők, s mindegyik hét évnél fiatalabb. Nem növekedett viszont látványosan az esküvők száma, tavaly három pár fogadott örök hűséget egymásnak a szentmihályi templomban. Az elmúlt évben tíz elsőáldozót ünnepeltek ebben a faluban, a lélekharang tizenkilencszer szólt, azaz ennyien távoztak az élők sorából, 9 férfi és 10 nő.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..