home 2024. május 09., Gergely napja
Online előfizetés
Egy hétvége Magyarkanizsán
(o. i.)
2009.12.16.
LXIV. évf. 50. szám
Egy hétvége Magyarkanizsán

Karácsonyi vásár Magyarkanizsa főutcáján - Szabó Attila felvételeCélratörő promóció. Magyarkanizsa teljes idegenforgalmi kínálatának erőteljesebb bemutatása azzal a céllal, hogy a Tisza-parti község bekerüljön a turistairodák hirdette programokba. Ez a szándék vezérelte Magyarkanizsa Község...

Karácsonyi vásár Magyarkanizsa főutcáján - Szabó Attila felvétele

Célratörő promóció. Magyarkanizsa teljes idegenforgalmi kínálatának erőteljesebb bemutatása azzal a céllal, hogy a Tisza-parti község bekerüljön a turistairodák hirdette programokba. Ez a szándék vezérelte Magyarkanizsa Község Idegenforgalmi Szervezetét és az önkormányzatot, amikor egy hétvégére -- december 11., 12. és 13. -- meghívta 8 belgrádi, 4 újvidéki, 1-1 valjevói, šabaci, užicei, kragujevaci, pancsovai idegenforgalmi cég/turisztikai iroda tulajdonosát, igazgatóját, egyesületi elnökét. Valamint a sajtó képviselőit -- belgrádi, újvidéki, környező községekből való tévéseket, rádiósokat és a lapok újságíróit. A gazdag programra érkezők vendéglátója az idegenforgalmi szervezet igazgatónője, Maksimović Taljai Ljubinka és Koza Róbert, a Községi Tanács vendéglátóiparral és turizmussal megbízott tagja volt. A péntek este az ismerkedés, barátkozás jegyében telt el -- jó hangulatban, tamburaszó mellett. A vasárnapi túra Magyarkanizsán kezdődött (Cnesa, Family panzió), Martonoson folytatódott (horgásztó), Horgoson ért véget, ahol a vendégek megtekintették a Bartók Béla-házat, a Simex panziót, a Vadászházat, a kézműves-kiállítást, majd a Kucora-tanyán kaptak ebédet. A legmozgalmasabb nap a szombati volt, reggel 9-kor indult a látogatássorozat: Lupus és Aqua-pannon szálloda; Magyarkanizsai Gyógyfürdő Szakkórház; Vanesa panzió, a Tisza-parton a stand, az autókemping, a Vigma és a Delikates étterem megtekintése; látogatás a Kravić pálinkafőzőnél Velebiten.
Tóthfaluban az egyházközösség épületegyütteséhez tartozó turisztikai információs irodában Lékó Lajos, a helyi közösség gazdasági tanácsadója fogadta a vendégeket, s mutatta be a 800 lelket számláló falut. Azt a zöld oázist, ahol a klimatizált, 100 fő befogadására alkalmas kongresszusi teremben tanácskozásokat, szemináriumokat, tematikus összejöveteleket lehet tartani. Elszállásolási lehetőség is van (40 fő számára), étkeztetés pedig 100 főt befogadó étteremben. Kalauzolásával a vendégek ellátogattak az újnak számító, gyönyörű óvodaépületbe, az aprócska, de gazdag tájházba, majd a tartományi támogatással épült új iskolába, melyet már birtokukba vettek az alsósok. A középiskolásoknak szánt rész pedig a tervek szerint, a Valjevo melletti Petnicához hasonlóan, a magyar nyelvű tehetséggondozás centrumává válik, ahol hátra van még a fizika-kémia labor és az informatikai labor felszerelése, a tornaterem építése. A faluban a parkosítás, az arborétum kialakítása... A Tóthfaluban elköltött (disznótoros)ebéd után a vendégek Magyarkanizsa főutcáján megtekintették a karácsonyi vásárt, aztán melengethették elgémberedett végtagjaikat: két órát fürödhettek a gyógyfürdő medencéjében. Este a fürdő sportcsarnokában részesei lehettek a standard és latin-amerikai táncok szerbiai kupájáért folyó verseny fináléjának -- pazar látvány, szédítő ritmus, lüktető temperamentum. Jó lenne, ha jövő ilyenkor erre a rendezvényre (és nem csupán erre, hanem a Tisza virágzására, a nemzetközi horgászversenyre vagy a nemzetközi úszómaratonra, stb.) már turistacsoportokat hoznának azok a belgrádi és újvidéki utazási irodák, amelyek képviselői ezen a hétvégén ízelítőt kaptak a Csodakút Magyarkanizsájából.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..