home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Több mint 60 év után megújul a zentai Tisza-híd
2024.05.09.
LXXIX. évf. 19. szám
Több mint 60 év után megújul a zentai Tisza-híd

Dr. Pásztor Bálin elnök a VMSZ köztársasági szerepvállalásának újabb eredményét jelentette be a Facebook-oldalán, ami a zentai Tisza-híd felújítására vonatkozik. Mint írja, a munkálatok napokon belül megkezdődnek. A beruházást a Szerbia Útjai Közvállalat és a Szerbiai Vasúti Infrasruktúra Rt. közösen finanszírozza 62 millió dinárral. A kivitelezési határidő 90 nap.

A zentai közúti és vasúti hidat a most létező formában 1962. november 27-én nyitották meg. Azóta nagyobb felújítást nem végeztek rajta. A vasút felújításán végzett munkálatok áprilisban kezdődtek, ma pedig megnyitották a közút és a hídszerkezet felújításának építőhelyét – olvashatjuk az infromációt, amely így folytatódik: Kértük, hogy a lehetőségeknek megfelelően biztosítva legyen a minél zavartalanabb közlekedés a munkálatok kivitelezése alatt, melyek várhatóan a nyár végéig befejeződnek.

A 305 m hosszú, 14,5 m széles rácsos fémszerkezetű hídon két közúti forgalmi sáv mellett egy vasúti sín is fut. A munkálatok keretében megtörténik a vasúti sínek és talpfák, valamint az aszfaltburkolat cseréje, a fém és vasbeton szerkezetek felújítása, a rácsszerkezet kritikus pontjain megjelent sérülések helyreállítása, a dilatációs profilok cseréje.

Ezentúl is a prioritásainkban rögzített, a vajdasági lakosság számára fontos infrastrukturális beruházások megvalósításán dolgozunk! Most is a közösségért! – zárul Pásztor Bálintnak, a VMSZ elnökének a bejegyzése.

Forrás: Facebook

Fotó forrása: Dr. Pásztor Bálint Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..