home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Egy érdekes óra
SZILÁGYI Tímea, Magyarcsernye
2010.10.13.
LXV. évf. 41. szám

Szeptemberben új, fiatal műszaki tanárt kaptunk. Első órán nagyon idegesnek látszott.Elég nagy rendetlenség volt a műhelyben, ezért tanárunk elkezdett pakolni. Az osztály viccelődött is vele, hogy üresedés van a takarítók posztján, beállhatna közéjük. A tábla krétatartójára ujjnyi krétapor rakodott...

Szeptemberben új, fiatal műszaki tanárt kaptunk. Első órán nagyon idegesnek látszott.
Elég nagy rendetlenség volt a műhelyben, ezért tanárunk elkezdett pakolni. Az osztály viccelődött is vele, hogy üresedés van a takarítók posztján, beállhatna közéjük. A tábla krétatartójára ujjnyi krétapor rakodott rá, azt nekem kellett letörölnöm. Megfogtam a szemetest, és hozzáláttam belesöpörni a törmeléket. Nagy porfelhő keletkezett, a tanár rám is szólt, de amikor elkészültem, azt mondta, hogy segítsek neki a szekrényben összepakolni. A szekrény tele volt könyvvel, sok-sok kacattal. Ventor volt a szeméthordó. Csak szaladgált ide-oda: az osztályból a kukáig és vissza. Már a szekrény aljánál tartottunk, amikor észrevettem egy kulcsot. Megmutattam a tanárnak, de ő azt is belesöpörte a szemetesvödörbe, Ventor pedig levitte kiüríteni a szeméttározóba.
Dolgunk végeztével tanárunk elégedetten becsukta a szekrényt, és megkérdezte, van-e hozzá kulcs. Nekem rögtön eszembe jutott, hogy biztosan az lehetett, amit a szemétbe söpört. Mondtam is neki nyomban a feltevésemet, a többiek pedig helyeslően bólogattak. Mivel nem hitt nekünk, mi tovább erősködtünk, hogy márpedig az a kulcs volt a szekrénybe való. A tanár úr nagyon ideges lett, majd a fiúkat leküldte a szemeteskukához, hogy keressék meg azt a fránya kulcsot. Hát sok mindent találtak, csak azt nem.
A következő műszaki órán már láttuk: van kulcsa a szekrénynek. Hogy hogyan lett meg, azt nem tudjuk, de nem is mertünk érdeklődni, nehogy megint takarítani kelljen, mivel szó, ami szó: akadt még összepakolnivaló...
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..