home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Csókai rendezvények
Pannon RTV
2022.10.29.
LXXVII. évf. 43. szám
Csókai rendezvények

Csóka községben két rendezvényre várták az érdeklődőket.

A padéi temető kápolnájának közelében újonnan felállított lélekharangot szenteltek fel.

A temetőben közel 30 éve nem volt harang, a mostani a helyiek összefogásával, az egyházközség hívei gyűjtéséből és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával készült el. A fém haranglábbal ellátott lélekharangot Hajdu Sándor, a padéi Havas Boldogasszony templom plébánosa szentelte fel. A beruházás összértéke több mint kétezer euró.

Az Orpheus Egyesület szervezésében tartották meg Csókán az ötödik In vino veritas elnevezésű kórustalálkozóval egybekötött borünnepet. Az egybegyűlteket Oláj Ibolya, a Magyar Összefogás jelöltje köszöntötte, aki hangsúlyozta, kiemelkedően fontos, hogy elődeink hagyatékait megőrizzük és továbbadjuk

A szerb mezőgazdasági minisztérium folyamatos támogatásokkal kívánja erősíteni a szőlészetet, a térségi borkultusz megmaradását – hangzott el az eseményen. A rendezvény a Magyar Nemzeti Tanács, a tartományi oktatási titkárság, valamint Csóka község támogatásával valósult meg.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..