home 2024. május 23., Dezső napja
Online előfizetés
Csak egyszer akarták bemutatni...
CSÍKOS Éva
2006.06.14.
LXI. évf. 24. szám
Csak egyszer akarták bemutatni...

A kupuszinai/bácskertesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület amatőr színjátszó csoportja hagyományosan minden éven színre visz egy darabot, általában zenéset és humorosat.Az egyesület az idén sem akarta ilyen jellegű szórakozás nélkül hagyni a falu lelkes közönségét, de a nagy színdarab beta...

A kupuszinai/bácskertesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület amatőr színjátszó csoportja hagyományosan minden éven színre visz egy darabot, általában zenéset és humorosat.
Az egyesület az idén sem akarta ilyen jellegű szórakozás nélkül hagyni a falu lelkes közönségét, de a nagy színdarab betanulása elmaradt, így összeállítottak egy műsort, amelynek volt prózai és zenei része is.
A vidám, zenés, táncos összeállítást Teve van egypúpú címmel május 14-én, vasárnap este mutatták be, többször nem is tervezték, de a nagy sikerre való tekintettel a következő vasárnap megismételték.
A zenés részben válogatott operettrészleteket, dalbetéteket hallhattunk, amelyeket a műsor elején és végén adták elő. Dubac Mónika, Újlakos Orsolya, Koleszár Zsófia, Molnár Oszkár, Siplika János és Tadián István énekelt. Hangszeren játszott: Dienes László és Koleszár Nándor.
A műsor további részében három jelenetet láthatott a közönség. Először Molnár Oszkár a borkóstoló egyszemélyes monológját mondta el, majd Dubac Éva, Toldi István, Csorba Nándor és Dienes Ákos szereplésével A gyerek Istené címmel egy kedves kis humoros történetet adtak elő. Az előadás érdekessége, hogy a színészek ízes kupuszinai palóc nyelvjárásban beszéltek, ezzel még kedvesebbé téve a darabot.
A szintén vidám harmadik jelenetben 30 pengőt ,,pecáztak' ki egy arra alkalmas ember zsebéből, amelyben Vörös Endre, Koleszár Zsófia, Péter János, Molnár Oszkár és Csorba Nándor játszott.
Minden jelenet egyenként is megállná a helyét bármilyen más helyen és helyszínen. Így remélhetőleg akad majd még lehetőség, hogy Kupuszinán kívül is láthassa a közönség a helyiek előadását, vagy csak annak egy részét. A zenés, vidám darabbal valószínűleg máshol is örömet szereznének, s egy kis időre ilyenkor az emberek elfelejthetik mindennapi gondjukat.
Említsem még meg a tánckoreográfus, Tót Zsaklina, a műsorvezető: Ladányi Viola, a zenei rendező: Dienes Lászlót, s főképp a rendező: Molnár József nevét.
Érdemes volt megnézni, azóta hallom kisgyermekek szájából még az utcán is énekelni: Teve van egypúpú, van kétpúpú...

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..