home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Bosch+Bosch csoport és Szabadka
2020.07.24.
LXXV. évf. 30. szám
Bosch+Bosch csoport és Szabadka

Felhívjuk a közönség figyelmét, hogy a tavalyi év végén a Szabadkai Városi Múzeumban megnyílt BOSCH+BOSCH CSOPORT ÉS SZABADKA című, a csoport megalakulásának 50 éve alkalmából rendezett kiállítás, még megtekinthető pénteken július 24-én és szombaton július 25-én.

A tárlaton a BOSCH+BOSCH CSOPORT következő tagjainak munkái szerepelnek: Csernik Attila, Kerekes László, Ladik Katalin, Magyar Zoltán, Slavko Matković, Szalma László, Szombathy Bálint, Slobodan Tomanović, Ante Vukov, valamint két, a csoporthoz közeli művész, Ács József és Markulik József. A kiállítás anyaga magántulajdonból és intézmények tulajdonából származik, ilyenek az acb Galéria, Budapestről; a Szerb Matica Képtára Újvidékről; a Szabadkai Városi Könyvtár; a Szabadkai Városi Múzeum, az Óbecsei Városi Múzeum; a belgrádi Kortárs Művészeti Múzeum; az újvidéki Vajdasági Kortárs Művészeti Múzeum; a nagybecskereki Kortárs Művészeti Képtár; a szabadkai Kortárs Művészeti Képtár. A tárlat kurátorai: Ljubica Vuković Dulić, Ninkov K. Olga. Habár a tárlat eredetileg május 25-éig tartott volna sikerült meghosszabbítani, viszont számos tervezett kísérőrendezvény elmaradt az aktuális járványhelyzet miatt. Folyamatban van egy terjedelmesebb katalógus kiadása, amely elektronikus formában is elhérhető lesz.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..