home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Befejezés előtt az új iskola
K. N.
2007.08.15.
LXII. évf. 33. szám
Befejezés előtt az új iskola

Befejezés előtt az iskola központi részeTóthfaluba látogatott a tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyetteseA múlt héten KERN Imre, a tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettese Tóthfaluban megtekintette a plébánia területén épülő új iskolakomplexumot, melynek az általános iskola...

Befejezés előtt az iskola központi része

Tóthfaluba látogatott a tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettese
A múlt héten KERN Imre, a tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettese Tóthfaluban megtekintette a plébánia területén épülő új iskolakomplexumot, melynek az általános iskola alsósait befogadó központi része a befejezéséhez közeledik. Miközben ft. UTASI Jenő plébános és BATA Ferenc, a helyi közösség tanácsának elnöke körbevezette az igazgatóhelyettest és a kíséretében érkezett SALBAK Zsoltot, a helyi közösség tanácsának tagját és egyben a Vajdasági Magyar Szövetség tóthfalui szervezetének elnökét, a tanácselnök elmondta: miután a tartománytól a központi rész befejezésére jóváhagyott 25 millió dinár folyamatosan érkezik, úgy tervezik, hogy október folyamán befejezik az építkezés első szakaszát, és új környezetben tanulhatnak majd a falu kisiskolásai.
- Nemcsak az épület lesz új ebben a faluban, hanem a tanintézmény tartalmi felépítése is, hiszen az önkormányzati iskola első négy osztályára épül majd a jövőre nyíló ötödik, ezt követően pedig a hatodik, hetedik és nyolcadik osztály, amelyek már kollégiumi elhelyezéssel egyházi jellegűek lesznek. Elhelyezést nyernek majd itt azoknak az észak-bánáti településeknek a magyar gyermekei is, akik lakhelyükön nem tanulhatnak anyanyelvükön, de a már meglevő tehetséggondozó középiskolák számára is igyekszünk minél felkészültebb növendékekről gondoskodni - ismertette az iskola célkitűzéseit Utasi Jenő plébános a tartományi tisztségviselővel, aki a falu átlagéletkora felől is érdeklődött. Ezzel kapcsolatban Salbak Zsolt kifejtette: kevés településen mondhatják el, hogy a fiatalok nem menekülnek a környező városokba, így a lakosság átlagéletkora viszonylag alacsony, negyven év alatti. A falu előnyére válik Magyarkanizsa, Zenta és Szabadka közelsége.
- A 2003-ban elkezdett beruházás mára ugyan túllépi az akkor tervezett 78 millió dináros kereteket, amennyiben azonban valamennyien mögéállunk, építkezési fázisokra bontva 2009-re, a falu centenáriumára, teljes egészében elkészülhet az iskola - mondta Kern Imre tartományi gazdasági tisztségviselő. Örömét fejezte ki, hogy az építkezésnek már a végéhez közelednek, és látván, milyen szép lesz, megállapította: bizony nem tévedtek, amikor a tartományi Nagyberuházási Alapból ezt a projektumot részesítették elsőnek támogatásban. A megbeszélésen a további együttműködéséről biztosította az építtetőket, és arra biztatta őket, hogy a tornaterem és a szaktantermek megépítésének támogatására is ilyen jól menedzselt pályázattal keressék fel őket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..