home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Barátkozás és tapasztalatcsere
BÚCSÚ Ottó
2004.09.22.
LIX. évf. 38. szám

Az uborkatermelés hozta össze a péterréveieket a magyarországi Győr közelében lévő Markotabödöge nevű település lakóival. Idén immár másodszor került sor közöttük a kölcsönös látogatásra. A markotabödögeiek képviselői júliusban részt vettek a péterrévei Uborkanapokon, szeptember 4-én pedig a péterré...

Az uborkatermelés hozta össze a péterréveieket a magyarországi Győr közelében lévő Markotabödöge nevű település lakóival. Idén immár másodszor került sor közöttük a kölcsönös látogatásra. A markotabödögeiek képviselői júliusban részt vettek a péterrévei Uborkanapokon, szeptember 4-én pedig a péterrévei Tisza Földműves-szövetkezet és a helyi közösség küldöttsége volt jelen a markotabödögei Nemzetközi Uborkapartin. Rajtuk kívül ott volt még két szlovákiai község küldöttsége, a sportvetélkedőkben meg ausztriaiak is részt vettek.
Kiss Csíszár Erna -- a vajdasági tapasztalatokat ismerteti

Az Uborkaparti szervezői gazdag programot készítettek, melynek keretében az uborka termelésével, ipari tartósításával és értékesítésével kapcsolatos szakmai előadások hangzottak el. Többek között Kiss Csíszár Erna, a péterrévei Tisza Földműves-szövetkezet igazgatója is beszámolt az uborkatermelés péterrévei, illetve vajdasági tapasztalatairól, ismertette az itteni fajtákat és termelési eljárásokat. Ezek iránt nagy érdeklődés nyilvánult meg a magyarországi termelők és feldolgozók körében. A helybeliek Együtt Markotabödögéért Egyesülete megrendezte az uborkából készült ételek kóstolóját, valamint az

Az uborkából készült ételek kóstolója

Uborkaparti legügyesebb háziasszonya elnevezéssel a télire eltett savanyúságok bemutatóját. Az Uborkaparti második része színes szórakoztató meg sportrendezvényekkel folytatódott, és este tűzijátékkal ért véget.
A péterréveiek szép élményekkel tértek haza. Látogatásukat nagyon hasznosnak tartják, mert a baráti kapcsolatok kialakításán és ápolásán kívül jelentős számukra az uborkatermeléssel kapcsolatos tapasztalatok kicserélése és a gazdasági együttműködés létrehozása is.
(Góli Lajos felvételei)

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..