home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Az újranyitásról tárgyalt a szerbiai válságstáb
2021.04.09.
LXXVI. évf. 14. szám
Az újranyitásról tárgyalt a szerbiai válságstáb

Amennyiben a továbbiakban is javul a járványhelyzet, akkor hamarosan kinyithatnak a bevásárlóközpontok.

A bevásárlóközpontok újranyitásáról és a tanulók iskolapadba való visszatéréséről is beszéltek a szerbiai válságstáb mai ülésén. A járványügyi helyzet továbbra is kritikus és csak lassan csökken az újonnan megerősített koronavírusos esetek száma - emelte ki Branislav Tiodorović a válságstáb ülése után. A járványügyi szakember szerint amennyiben a csökkenés továbbra is folytatódik, hétfőtől, április 12-étől kinyithatnak a bevásárlóközpontok. A tanulókat illetően a döntést egy újabb járványügyi helyzetfelméréstől teszik függővé, vagyis amennyiben csökkennek a számok, a tanulók visszatérhetnek az iskolapadokba a szeptember 1-jei modell szerint, ami azt jelenti, hogy visszatérhetnek az iskolapadokba, vagy kombinált oktatásban részesülnek. Helyi szinten azonban döntés születhet a helyzettől függően az online oktatás fenntartásáról.

Dr. Branislav Tiodorović, járványügyi szakember: „Bizonyos eljárások fontolóra vehetők, amelyek lehetővé tehetik néhány szolgáltatás működésének engedélyezését. Gondolva itt a bevásárlóközpontokra, amelyek kizárólag akkor nyithatnak majd ki, ha ez a tendencia hétfőtől tovább folytatódik. Azok a vendéglátóhelyek is működhetnek, amelyek bevásárlóközpontokban találhatók és rendelkeznek kerthelyiséggel. Azonban azok a vendéglátóhelyek továbbra is zárva tartanak majd, amelyek zárt térben helyezkednek el.”

Forrás: Pannon RTV, Szerbiai RTV, Magyar Szó

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..