home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Az új híd előkészületei már az idén elkezdődnek
2005.02.22.
LX. évf. 8. szám
Az új híd előkészületei már az idén elkezdődnek

A padéi komp télen Kovács Adrián fotójaAz adai községi képviselő-testület legutóbbi ülésén a képviselők támogatták az egész régió számára nagy jelentőségű új tiszai híd megépítését. A Mohol és Kishegyes között tervezett regionális út összekötné a bánáti főútvonalat az E--75-ös, vagyis a Bud...

A padéi komp télen Kovács Adrián fotója

Az adai községi képviselő-testület legutóbbi ülésén a képviselők támogatták az egész régió számára nagy jelentőségű új tiszai híd megépítését. A Mohol és Kishegyes között tervezett regionális út összekötné a bánáti főútvonalat az E--75-ös, vagyis a Budapest-Belgrád autóúttal. A köztársasági Útügyi Igazgatóság 2005-ös tervei között szerepel a moholi nagyút befejezése, valamint az Ada-Mohol kerülőút megépítése, de a szakemberek a három lehetséges helyszín közül hamarosan meghatározzák a híd pontos helyét is.
Mint ismeretes, a Tiszán - Ada és Padé között - felállítandó vasszerkezetű híd a bajorországi Vilshofenből adományként került a Vajdaságba, de Törökbecse és Óbecse végül elállt az objektum létrehozásától. A múlt év októberében viszont a négy érintett Tisza menti község szándéknyilatkozatot írt alá.
Az újvidéki Euro Gardi Group Engeneering cég időközben elkészítette az építkezés lehetséges költségvetését, amely szerint körülbelül 235 millió dinárba, vagyis mintegy 3 millió euróba kerülne a beruházó községeknek: Adának, Csókának, Kikindának és Törökbecsének. Mivel az említett községek ezt a pénzt nem képesek saját költségvetésükből előteremteni, ezért számítanak a köztársasági, a tartományi és a németországi adományozó - a Bajor Városok Szövetségének - támogatására. Az illetékesek ígérete szerint a közeljövőben elkészül a teljes beruházási terv, és már az idén megkezdődnek az előkészületi munkálatok. Az újvidéki szakemberek szerint olyan típusú hídról van szó, amelynek megépítésére a hazai cégek is képesek, és befejezéséhez elegendő egy építkezési idény. A beruházás hordozója Ada lesz, a tervek elkészítésére és az előkészítő munkálatok finanszírozására 10 millió dinárt különítettek el a községi büdzsében, de a költségekhez részarányosan minden községnek hozzá kell járulnia.
(-)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..