home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Az európai integrációk felé
2008.02.06.
LXIII. évf. 6. szám
Az európai integrációk felé

- Szabó Attila felvételeA kampánycsend előtti utolsó napokban - múlt szerdán tartott sajtótájékoztatót Pásztor István, a Magyar Koalíció első fordulós elnökjelöltje és a VMSZ elnöke. Rajta kívül jelen volt Ágoston András, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) és Páll Sándor, a Vajdasági M...

- Szabó Attila felvétele

A kampánycsend előtti utolsó napokban - múlt szerdán tartott sajtótájékoztatót Pásztor István, a Magyar Koalíció első fordulós elnökjelöltje és a VMSZ elnöke. Rajta kívül jelen volt Ágoston András, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) és Páll Sándor, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) elnökénke is.
Pásztor bejelentette, hogy az elnökválasztás második fordulójában Boris Tadićot támogatják. A VMSZ elnöke rámutatott arra, hogy az első foruló óta eltelt időszakban alaposan kielemezték a választási eredményeket, amely szerint egyértelmű, hogy a Magyar Koalíció szempontjából kiváló eredmény született. Ez a siker rácáfolt azokra a közelmúltbeli feltételezésekre, hogy a kisebbségi politizálásnak befellegzett. Ennek most januárban pont az ellenkezője történt, hiszen a vajdasági magyar politikum megkerülhetetlen tényezővé vált a szerbiai politikai porondon. ,,Amennyiben ilyen eredmények születnek a tartományi választásokon, akkor az azt jelenti, hogy négy párti lenne a képviselőház. A radikálisok és a demokraták után mi következnénk, tőlünk jóval lemaradva pedig a Čedomir Jovanović Liberális Demokrata Párt” - értékelte az eredmények ilyen kihatását Pásztor István.
A köztársasági elnökválasztással kapcsolatban Pásztor elmondta, hogy az elmúlt időszakban személyesen is találkozott Boris Tadićtyal, a Demokrata Párt (DS) köztársasági elnökjelöltjével, valamint a DS más tisztségviselőivel is. E tárgyalások tükrében a Magyar Koalíció úgy döntött, hogy felszólítja híveit, szavazzanak Tadićra, mert a két elnökjelölt közül csak ő nyújt reális esélyt arra, hogy Szerbia tovább haladjon az európai integrációk felé vezető úton. Az MK elnökjelöltje rámutatott, hogy az MK programjának megvalósításával kapcsolatos tárgyalások rögtön az elnökválasztások után, azaz már hétfőn megkezdődnek - amennyiben a DP jelöltje nyeri azt meg.
-x-

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..