home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Az aradi tizenháromra emlékezve
Józó Mónika
2007.10.10.
LXII. évf. 41. szám
Az aradi tizenháromra emlékezve

Kalmár Ferenc, a KDNP elnöke ünnepi beszédét mondjaOktóber 6-án Adán is megemlékeztek az 1848-49-es szabadságharc aradi vértanúiról. A 13 hős katonai vezető emléke előtt tisztelegve a római katolikus temetőben a Vadvirág Hagyományápoló Kör asszonykórusának és szavalóinak alkalmi összeállítás...

Kalmár Ferenc, a KDNP elnöke ünnepi beszédét mondja

Október 6-án Adán is megemlékeztek az 1848-49-es szabadságharc aradi vértanúiról. A 13 hős katonai vezető emléke előtt tisztelegve a római katolikus temetőben a Vadvirág Hagyományápoló Kör asszonykórusának és szavalóinak alkalmi összeállítása után ünnepi beszédet mondott Kalmár Ferenc, a Kereszténydemokrata Néppárt országos alelnöke. Hangsúlyozta, hogy míg régen a magyarság karddal és puskával kényszerült érvényt szerezni törekvéseinek, addig ma a gazdasági felemelkedés, a kultúra és a diplomácia segítségével érheti el céljait, de sokkal erőteljesebben kell fellépnie, mint ahogy azt most az anyaország kormánya teszi annak érdekében, hogy a kárpát-medencei összmagyarság helyzete javulhasson.
Miután a Millecentenáriumi Emlékbizottság, az adai Önkormányzat, a Vadvirág Hagyományápoló Kör, az Aranykapu Művelődési Egyesület valamint a VMSZ-VMDK közös koszorúját elhelyezték a 48-49-es szabadságharc hőseinek emlékműve elé, az adai Városháza dísztermében folytatódott az ünnepi megemlékezés. Az érdeklődők szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület Régizene-együttesének előadását hallgathatták meg. Másnap reggel tíz órakor pedig részt vehettek a római katolikus templomban megtartott szentmisén is, amelyet az aradi vértanúk emlékének szenteltek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..