home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Az MNT 2015. május 27-ei közleménye
2015.05.27.
LXX. évf. 21. szám
Az MNT 2015. május 27-ei közleménye

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke az MNT alapszabályának 23. szakasza alapján a mai nappal kinevezte a Magyar Nemzeti Tanács Felsőoktatási, Kulturális-művészeti, valamint Közművelődési, oktatási-civil és általános civil területi konzultációs testületeit, amelyek tagjai állami egyetemi karok tanárai, valamint kiemelkedő egyéni teljesítményű, illetve meghatározó jelentőségű, véleményformáló vajdasági magyar alkotók, szakemberek.

Az elkövetkező időszakban a velük való szakmai párbeszéd és konzultációsorozat eredményeképpen alakulnak majd ki azok az elvi álláspontok, amelyek a Magyar Nemzeti Tanács munkáját meghatározzák és segítik beleértve a cselekvési terveket és a stratégiák felülvizsgálását is.

A Közoktatási konzultációs testületet – amelynek egyszerre kell megtalálnia a magyar gyermekeket és segítenie a pedagógusokat mind saját szakmai portfóliójuk, mind a magyar szellemiségű oktatás fejlesztésében, mert csakis ez lehet a nemzeti közösség megmaradásának és az itthoni továbbtanulásnak, majd az egészséges társadalmi integrációnak az alapja – a területi specifikumokat figyelembe véve nevezi majd ki Hajnal Jenő, így Magyarkanizsa–Zenta–Ada, Topolya–Kishegyes–Kúla–Nyugat-Bácska, Óbecse–Temerin–Újvidék–Szerémség, Bánát és Szabadka területén lévő iskoláskor előtti intézményei, általános- és középiskolái egyaránt be lesznek kapcsolva. Ezzel a munkamódszerrel a területi különbségekre és igényekre tud összpontosulni a munka. Ebbe a konzultatív testületbe területenként 4060 pedagógust kértek fel.

Tekintettel arra, hogy az ifjúsági- és a tudományügyi stratégia még megírásra vár, ezen a területen nem konzultatív testületek, hanem szakemberek végzik majd el a munkát, amelynek végleges formáját a megszokott menet szerint nyilvános vita és szakmai jellegű párbeszéd adja meg a testületi döntéseket megelőzően.



A közleményt PDF-formátumban innen töltheti le!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..