home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Apró lépésekkel megvalósuló kezdeményezés
Stanyó Tótg Gizella
2016.02.01.
Apró lépésekkel megvalósuló kezdeményezés

Látogatóban Maradékon, az iskola magyar tannyelvű összevont tagozatán

Még tartott a játékos magyaróra, amikor a megbeszélt időpontban az ügyeletes diák kíséretében bekopogtattam a magyar tannyelvű, összevont tagozatú osztályba, a Branko Radičević Általános Iskolában, Maradékon, Szerémségben. Ismerősként köszöntöttük egymást, hiszen a kisdiákokkal és a szüleikkel még az elmúlt év augusztusában találkoztam, majd szeptember 1-jén, az ünnepélyes tanévnyitón. Emlékezetes az a nap, és remélni szeretném a helybeliekkel, a szerémségiekkel együtt, hogy hosszú évekig az is marad, és egyszer majd mérföldkő lesz Maradék és talán egész Szerémség történetében.
Látva a diákok lelkesedését, Losonc Szintia tanítónő bizakodását és hallgatva Zvonimir Čaušević igazgatót, úgy érzem, megvalósulhat ez az álom. Apró lépésekkel, összefogással, közös akarattal. S a legfontosabbal: kitartással és odaadó, alázatos munkával. A követendő eredmények azt bizonyítják, hogy mindez együtt volt az első félévben. A kisdiákok most már beszélnek magyarul, az ábécé minden nyomtatott és írott betűjét ismerik, összekötik a szavakat…
(Maradéki riportunk a Hét Nap következő számában)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..