home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Ahol a pihenésé és a szórakozásé a főszerep
(re)
2007.09.26.
LXII. évf. 39. szám
Ahol a pihenésé és a szórakozásé a főszerep

A palicsi Női strand - Szabó Attila felvételeSzeptember 25-én hivatalosan is véget ért a fürdőidény Palicson. Ez alkalomból kértük meg a Palics-Ludas Közvállalat igazgatóját, értékelje az idei turistaidényt.- Minden fürdőidény végén elvégezzük azt a felmérést, amely adatokkal szolgál a nyár...

A palicsi Női strand - Szabó Attila felvétele

Szeptember 25-én hivatalosan is véget ért a fürdőidény Palicson. Ez alkalomból kértük meg a Palics-Ludas Közvállalat igazgatóját, értékelje az idei turistaidényt.
- Minden fürdőidény végén elvégezzük azt a felmérést, amely adatokkal szolgál a nyár folyamán a Palicsi-tó partjára látogatók számáról, valamint a hagyományos rendezvényeink látogatottságáról - tudtuk meg Dragutin Miljković igazgatótól. - Büszkén mondhatjuk el, hogy az idei fürdőidény során mintegy 90 ezren kerestek felfrissülést a Palicsi-tó partján. A legtöbben, mintegy 55 ezren a Homokstrandon üdültek, a legtöbben igénybe vették a különféle sportpályákat is. A Férfistrandon is a megszokottnál többen pihentek, az idén hozzávetőleg 18 ezerre tehető a számuk. A Női strandon már hosszú idő óta működik a Női strandot kedvelők klubja, és itt is kb. 17 ezren fordultak meg a nyár folyamán.
Természetesen az egész fürdőidényben rendszeresen ellenőriztük a tó vizének minőségét, amely mindannyiszor megfelelt az elvárásoknak. A fürdőzők biztonságáról a vízimentő-szolgálat gondoskodott, amely rendszeres ügyeletet tartott a strandjainkon. Az idei fürdőidény egyetlen hátrányaként könyvelhető el, hogy a termálvizes medencét nem tudtuk üzemeltetni a szivattyú meghibásodása miatt. Ettől eltekintve úgy ítéljük meg, hogy egy rendkívül sikeres fürdőidényt zártunk. De számunkra most sem érkezett el a pihenés időszaka, hiszen mi egész évben várjuk a látogatókat. Sokéves munkánk gyümölcse most kezd beérni, hiszen egyre több külföldi turista is érdeklődik a fürdőhely iránt. Számos szálláslehetőség, magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtó szállodák, a hazai konyha gazdag ízvilága mellett kiváló ételkülönlegességekkel szolgáló éttermek és szórakozási lehetőségek várják az idelátogatókat. Az idegenforgalom fellendítése szempontjából nagyon sokat jelent, hogy itt húzódik a nemzetközi autóút, ezáltal könnyebben és gyorsabban megközelíthető a fürdőhely. Tájékoztató táblák és útjelzők segítik az ide látogatók eligazodását Palics látványosságai, épületei, szállodái tekintetében. Mindemellett internetes honlapot működtetünk, tájékoztató füzeteket adunk ki annak érdekében, hogy a turisták számára mind vonzóbbá tegyük Palicsot.
Vállaltunk, amelynek alapítója Szabadka Község önkormányzata, minden évben megrendezi a palicsi majálist, amely több tízezer látogatót csal a fürdőhelyre, továbbá a Szent István-napi központi ünnepséget és a palicsi Szüreti Napokat. Palics látványosságai között mindenképpen meg kell említenünk az állatkertünket, amely Európa legszebb állatkertjei közé tartozik. Az általános iskolákkal együttműködve évente több száz kirándulást szerveznek ide.
A Palics-Ludas Közvállalat az idegenforgalom fellendítése érdekében kifejtett munkájáért kiérdemelte Szerbia legrangosabb elismerését, a Turizmus Virágát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..