home 2024. június 15., Jolán napja
Online előfizetés
A választókat nem szabad becsapni
2004.09.29.
LIX. évf. 39. szám

Dr. Tóth Tivadar, az 56-os választási egység tartományi jelöltje:* Hogyan értékeli a választások első fordulóját?-- Mint választópolgár, tartományi képviselőjelölt és mint a VMSZ tisztségviselője sikeresnek ítélem meg. Úgy tartom, hogy a demokratikus fejlődés rögös útján egy újabb lépést tettünk meg...

Dr. Tóth Tivadar, az 56-os választási egység tartományi jelöltje:
* Hogyan értékeli a választások első fordulóját?
-- Mint választópolgár, tartományi képviselőjelölt és mint a VMSZ tisztségviselője sikeresnek ítélem meg. Úgy tartom, hogy a demokratikus fejlődés rögös útján egy újabb lépést tettünk meg. A választópolgár szemszögéből nézve jó, hogy újból választhattunk egy tucatnyi egyéni jelöltből, illetve pártlistából. Pozitív számomra az, hogy a megszokott régi nevek és pártok mellett újak is megjelentek. Az új nevek a politikai porondon bizonyos módon rákényszerítik a tapasztalattal és eredményekkel bírókat, hogy bizonyos tekintetben maguk is változtassanak politikai nézeteiken és programjaikon. Azok az egyéni jelöltek és pártok, amelyek nem veszik komolyan mások nézeteit, vesztésre vannak ítélve a hatalmi harcban. Tehát nagyon jó, hogy újra és újra vannak választások... Szeretném felkérni polgártársaimat, hogy vegyenek részt mindebben, s próbáljanak részt venni sorsuk alakításában, annak jobbra fordításában. A választásokon való tömeges részvétel szerintem csak a többség akaratának az érvényesülését, a demokráciát hozhatja meg. Ha élünk választójogunkkal, akkor véleményt formálhatunk azoknak a munkájáról, eredményeiről és sikertelenségeiről, akik két választás között a hatalmat gyakorolják. Mint tartományi egyéni képviselőjelölt sikeresnek tartom a választás első fordulójában elért eredményemet, mivel több mint 5500 polgár tisztelt meg a bizalmával. Ez egyben nagy felelősség azok iránt, akik rám szavaztak, illetve mindazok iránt is, akik éltek szavazati jogukkal. Elsősorban a szavazásban részt vevő valamennyi polgár érdekét szeretném képviselni a tartományi parlamentben, s tudom: a választóknak felelőséggel tartozom a munkámért. Mint a VMSZ tisztségviselője úgy vélem, hogy voltak már sikeresebb választások is a VMSZ történetében, de sikertelenebbek is. Az eredményeink nem lebecsülendőek, s a második fordulóval kapcsolatban igen optimista vagyok. Ez persze nem jelenti azt, hogy a mostani választások nem igényelnek mélyebb elemzést. Biztos vagyok benne, hogy a megfelelő következtetések levonása, illetve a megfelelő kedvező változások megteremtése tekintetében nagyon rövid időn belül a VMSZ képes megújulni, a profi politizálás útjára lépni.
-- Miben jobb a vetélytársánál?
* Sem jót, sem rosszat nem mondhatok az utánam befutóra, mivel személyesen nem ismerem, nem tudok eddigi eredményeiről, sem politikai tevékenységéről. Azt tudom, hogy az első fordulóban több mint kétszer annyi szavazatot kaptam a választóktól, mint a többi jelölt, akik a választások előtt azt hangoztatták, hogy verhetetlenek Szabadkán. Lám, a politikában minden lehetséges, és a választókat nem lehet, de nem is szabad becsapni, ámítani, mivel igenis követik minden lépésünket, eredményünket, botlásunkat. Lemaradt politikai ellenfeleim egy része emelt fővel gratulált az elért eredményhez, és ezt köszönöm, ám van olyan is, aki erre sem volt mindmáig hajlandó. Pedig ez nem az én sikerem, hanem a többség akarata, ami előtt illik fejet hajtani és beismerni, hogy talán a választók szemszögéből nem is vagyunk olyan nagyok, semmint képzeljük. Úgy tartom, hogy méltóbb vagyok a szavazók bizalmára, mint ismeretlen vetélytársam, mivel az elért eredményeimre építek, Vajdaság fellendülése és Európához való közeledése tekintetében hiszek a polgári értékek érvényesülésében.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..