home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
A remény ünnepe
K. N.
2007.12.26.
LXII. évf. 52. szám

A Magyarok karácsonyfájára és a karácsonyt váró nemzetre kérte Isten áldását Kis-Rigó László megyés püspökÓpusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékparkban az idén első alkalommal rendezték meg határon túli magyarok részvételével a Magyarok karácsonyát.- Szeretnénk, ha a jövőben ez mind jobban...

A Magyarok karácsonyfájára és a karácsonyt váró nemzetre kérte Isten áldását Kis-Rigó László megyés püspök

Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékparkban az idén első alkalommal rendezték meg határon túli magyarok részvételével a Magyarok karácsonyát.
- Szeretnénk, ha a jövőben ez mind jobban az együvé tartozó nemzetünk ünnepe lenne, amelyben egymást is ünnepeljük - mondta december 15-én Horváth Gábor, az Emlékpark igazgatója az Erdélyből, Szász Jenő Székelyudvarhely polgármesterétől kapott tizenöt méter magas karácsonyfánál.
A magyarok karácsonyfáját elkísérték a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Iskola diákjai, akik betlehemes játékot mutattak be a fenyő előtt elhelyezett jászolnál, amely körül az akolba kötött szamár, tehén és bárányokkal körülvett juh jelképezte a betlehemi istállót, a kisded Jézus szülőhelyét. A karácsonyfát Kis-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök áldotta meg, majd a Rotunda előcsarnokában zenés karácsonyi műsort adtak a délvidéki kötődésű Ivánovics Tünde és Fábri Géza, valamint a gyimesfelsőloki gimnazisták. A műsor bensőséges jellegét fokozta, hogy a fellépők az ünnephez kapcsolódó hitvallásukról is szóltak, Berszán József atya pedig a Gyimes-völgyi katolikus gimnázium történetét ismertette. A rendezvényt Kodály-művekre komponált fényjáték zárta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..