home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
A legutóbbi összetűzés óta viszonylagos a nyugalom
2023.02.11.
LXXVIII. évf. 6. szám
A legutóbbi összetűzés óta viszonylagos a nyugalom

A korábbi állapothoz képest jóval kevesebb a migráns az észak-bácskai településeken, mégis ezen a héten újabb lövöldözés borzolta fel a kedélyeket, illetve keltett félelmet a lakosságban.

Az összecsapás a hét közepén történt Hajdújárás és Palics között, az úgynevezett Majkin salaš közelében. A hírek szerint a fegyveres összetűzésben mintegy húsz szír és afgán migráns vett részt, két személyt, akik tűzfegyvertől sérültek meg, kórházba szállítottak. A konfliktus kiterjedését a rendőrség gyors közbeavatkozásának köszönhetően sikerült megakadályozni. A migránsok egy részét előállították, illetve a befogadóközpontba szállították.


Pannon RTV

A Hajdújáráshoz közeli erdős határsávban történt incidens kapcsán megszólalt Bojan Šoralov körzetvezető is, aki szerint a városban és a környékén jó a biztonsági helyzet, de az erdőkben még vannak migránscsoportok, akik illegálisan próbálnak meg átjutni a határkerítésen. Azt ígérte, a lakosság biztonsága érdekében tovább fokozzák a rendőri jelenlétet.

Pénteken már nyugalom volt a kérdéses területen, de a helybeli lakosok attól tartanak, hogy a lövöldözés bármikor megismétlődhet.


Subotica.com

Forrás: Subotica.com, Pannon RTV, Vajdaság Ma

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..