home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
,,A gyermek a világ dísze''
(mko)
2012.05.09.
LXVII. évf. 19. szám
,,A gyermek a világ dísze''

- Szabó AttilaMegbizonyosodtam róla: minden út Oromra vezet. És ez volt a szerencsém, mert különben a megbeszélt időpontra még száguldva sem jutottam volna el, így azonban a betonkeményre döngölt nyári úton közlekedve lefaraghattunk vagy 30 kilométert, és megtudhattam, hogy az autós térképek...

- Szabó Attila

Megbizonyosodtam róla: minden út Oromra vezet. És ez volt a szerencsém, mert különben a megbeszélt időpontra még száguldva sem jutottam volna el, így azonban a betonkeményre döngölt nyári úton közlekedve lefaraghattunk vagy 30 kilométert, és megtudhattam, hogy az autós térképeknek sem hihet feltétlenül az ember. (Azaz hátha az új politikai struktúrának sikerül majd az, ami már 20 évvel ezelőtt is aktuális volt: hogy végre aszfaltburkolatot kapjon az a 8 km-es útszakasz, ami összeköti Oromot Csantavérrel).

A színpadra lépve gyorsan kiderült, hogy a nyári út izgalmas kalandjai mélyen kizökkentettek gondolataimból, olyannyira, hogy harmadik nekifutásra tudtam csak megejteni a pontos ,,névsorolás''-t, bemutatni szerkesztőségünk tagjait: Dudás Károly főmunkatársunkat, Tomek Viktor megbízott főszerkesztőt, Szabó Attila fotóriportert, Szalai Attila karikaturistát, Lackó Ildikó példányszámfelelőst, Lackó Lénárd grafikai szerkesztőt, Gyurkovics Virág újságírót, Bödő Sándor munkatársunkat. Vendégünk ezúttal Utasi Árpád mese- és Szarka Ákos versmondó, valamint Rákos Emese és Brindza Beatrix népdalénekesek voltak.
Vidáman, derülve kezdődött tehát élőújságunk, amelyben derekasan helytálltak a Kis Ferenc Általános Iskola diákjai is. Műsoruk címe lehetett volna akár ez is: A gyermek a világ dísze, hiszen tartalmával mindenképpen ezt üzenték. Lackó Réka, Kovács Petra, Surányi Bence, Losonc Edina, Gulyás Réka, Kakas Klaudia egy-egy szavalattal lepték meg a közönséget, Cseszkó Nikolett furulyán, Cseszkó Edina és Tukacs Krisztina gitáron játszott, Bognár Georgina harmonikájából bűvölt elő csodálatos dallamokat, Sóti Márton pedig zongorajátékával jeleskedett. Kovács Fanni az Aladdin rajzfilm egyik zenei betétjét énekelte el. Az oromi Petőfi Sándor ME, valamint a völgyesi Aranykalász asszonykórusa fokozta még a hangulatot, hogy aztán muzsikájával az oromhegyesi Tisza menti zengő citerazenekar tegye fel a pontot az i-re.
Vendégfogadóink nevében Nyilas Leonov Anita községi művelődési tanácsos, a VMSZ körzeti szervezetének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket,s bemutatta a VMSZ oromi, völgyesi és újfalui jelöltjeit. Élőújságunkat megtisztelték jelenlétükkel Fremond Árpád köztársasági és Kávai Szabolcs tartományi parlamenti képviselők, Nyilas Mihály kanizsai polgármester és dr. Bimbó Mihály alpolgármester is.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..