home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
A doroszlói kegyhelyen
K. N.
2007.09.12.
LXII. évf. 37. szám
A doroszlói kegyhelyen

A szentmise résztvevői az apostoli kettős kereszt oltalmábanSzombaton több ezer zarándok érkezett busszal, személyautóval és gyalogosan is a doroszlói Szentkúthoz, hogy lerója kegyeletét, háláját az Istenanya előtt, Mária, a Kisboldogasszony születésnapján. A hálaadásnak, az együtt ünneplésn...

A szentmise résztvevői az apostoli kettős kereszt oltalmában

Szombaton több ezer zarándok érkezett busszal, személyautóval és gyalogosan is a doroszlói Szentkúthoz, hogy lerója kegyeletét, háláját az Istenanya előtt, Mária, a Kisboldogasszony születésnapján. A hálaadásnak, az együtt ünneplésnek, a magyar katolikus közösség együtt éneklésének és imádkozásának napján a Délvidék valamennyi térségéből érkeztek zarándokok, hogy gyertyát gyújtsanak, és örömüket fejezzék ki mindannyiunk édesanyjának, a magyarok Nagyasszonyának ünnepén. A szentmisét az idén a nagyszombati segédpüspök, Orosch János mutatta be Pénzes János szabadkai megyés püspök és az egyházmegye papjainak segédletével. Homíliájában a vendégpüspök szólt arról, hogy a hívek ma tömegesen keresik fel a Szűzanya zarándokhelyeit, Mariazellben, Csíksomlyón, Doroszlón, Lőcsén, Máriavölgyben, hiszen a szombat egyébként is Szűz Mária napja. Mint mondta, a Sixtusi Madonna a legszebb Mária-kép, amelyet Raffaello az anyák arcvonásainak tanulmányozása során festett. Ezért történhet meg, hogy minden alkalommal újabb és újabb vonásokat fedezünk fel benne. A felvidéki püspök atya elmondta, a II. vatikáni zsinatra nemcsak a katolikus papokat hívták meg, hanem azokat is, akik különösebben nem ünneplik Mária tiszteletét, mégis a zsinati atyák egyhangúlag fogadták el, hogy Mária az egyház anyja. Kifejtette, hogy a rózsafüzér imájának fénye a megoldás felé vezető utat világítja meg, melyre nagy szükségünk van ebben a megosztott világban, amelyben élünk, hiszen az ember az ember ellen, nemzet a nemzet ellen fordul, miközben a közös Európát építjük, közös pénznemre törekszünk.
- Nemzetünk első királya, Szent István nyomán mi magyarok Nagyasszonyunknak tekintjük a Szűzanyát, aki igazán összetart bennünket. Éppen ezért mind gyakrabban gyakoroljátok a zarándoklatot a kegyhelyre, hogy nemzetünk lelkéből ki ne aludjon a hit - emelte ki szentbeszédében a felvidéki Orosch János nagyszombati segédpüspök Doroszlón a Kisboldogasszony napján bemutatott ünnepi szentmisén, amelyen Szakály József oromi plébános vezette a helyi és a magyarkanizsai kórust.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..