home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A „csodacipő”
Lackó Linda
2014.11.12.
LXIX. évf. 46. szám
A „csodacipő”

Október 18-án Zomborban a csodacipőt, a Kangoo Jumpsot is kipróbálhatták azok, akik ellátogattak Taraba-Sifter Tímea — a 2012. évi Arnold Classic Europe-győztes, Kangoo-Guinness-rekorder és még sok más sportágban jeles győzelmet arató, a Kangoo Club Hungary magyarországi képviselőjének —edzésére. A Magyarországon már elterjedt és népszerű Kangoo Jumps cipőket ő maga osztotta ki az érdeklődőknek, majd egy fergeteges hangulatú edzéssel elkezdődött a torna. Mi pedig az izzasztó, ám mégis különleges tréning végén a „csodacipőről” kérdeztük Tímeát.

* Milyen egyedi megközelítést alkalmaztok az aerobikban és a tornában?

— Ezt a speciális cipőt. A talpán két ellipszis alakú fémlap és egy feszítő rugó található, mely nyolcvan százalékban csillapítja az ízületeket terhelő erőhatásokat. Így a mozgást nem szenvedi meg sem a térd, sem a boka, sem a gerinc. Igazából nemcsak azok tudják használni, akik csupán sportolni akarnak, hanem azok is, akik sportsérülés után szeretnének ismét formába lendülni. Szóval hatéves kortól mindenkinek ajánlott. A legidősebb vendégünk a hetvenkettedik életévét is betöltötte már.

* Mikor és hogyan vált népszerűvé a Kangoo Jumps Magyarországon?

— A volt párom, Hornyák Ádám — aki egy autóbalesetben sajnos életét vesztette — hozta be Magyarországra ezt a cipőt. Azóta a társammal, Béres Zoltánnal népszerűsítjük a Kangoo-t Magyarországon, és büszkén mondhatjuk, hogy igazán sikeresen. Azt szeretném, ha a többi országban is ugyanolyan közkedvelt lenne, mint nálunk. Ezért jöttünk el ide, Szerbiába is.

* Elsősorban a fiatalok körében népszerű, vagy a felnőttek is szívesen kipróbálják?

— Ez nagyon változó. Általában a 24—45 évesek látogatják rendszeresen az óráinkat, de idősebbek is el-eljönnek. Különféle programjaink vannak. Némelyikkel a táncot kedvelőket vagy a lányokat, a boksszal ötvözöttel pedig inkább a fiúkat szeretnénk megszólítani, ezenkívül van gyermekprogramunk is.

* Hol léptél fel eddig Magyarországon kívül?

— A napokban érkeztem haza Amerikából. Floridában voltam, ott egy nagy világtalálkozón léptem fel, melyen mint egyedüli mesteredző vettem részt. De voltunk már Törökországban, Oroszországban, Hollandiában, Németországban, Szlovákiában, Ausztriában... Járjuk a világot, mindenhová elmegyünk, ahová hívnak bennünket.

A beszélgetés végére nemcsak a Kangoo Jumps cipőt szerettem meg, hanem egy példaképpel is gyarapodtam Taraba-Sifter Tímea személyében! Még soha nem láttam senkit ekkora szenvedéllyel csinálni valamit. Köszönöm az élményt, és minden olvasónak azt ajánlom, ha lehetősége adódik rá, próbálja ki a csodacipőt!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..