home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A Bácsország pályázati felhívása
(—)
2013.01.16.
LXVIII. évf. 3. szám

A Bácsország Vajdasági Honismereti Szemle 2013-ban ünnepli létrejöttének a 15., alapításának pedig a 18. évfordulóját. Ebből az alkalomból pályázatot hirdet. A Délvidék, Bácska, Bánát és Vajdaság történelmével, néprajzával, művelődéstörténetével kapcsolatos eredeti — még sehol meg nem jelent — írásokat, tanulmányokat várjuk. Három díjazott a Bács-Bodrog vármegyei Történelmi Társulat Évkönyveinek reprint sorozatát és egyéves Bácsország-előfizetést nyer. A győztes pályamunkákat, valamint a szerkesztőség által megfelelőnek ítélteket a Bácsországban megjelentetjük.

A Délvidék, Bácska, Bánát és Vajdaság történelmével, néprajzával, művelődéstörténetével kapcsolatos eredeti — még sehol meg nem jelent — írásokat, tanulmányokat várjuk. Három díjazott a Bács-Bodrog vármegyei Történelmi Társulat Évkönyveinek reprint sorozatát és egyéves Bácsország-előfizetést nyer. A győztes pályamunkákat, valamint a szerkesztőség által megfelelőnek ítélteket a Bácsországban megjelentetjük.
Beküldési határidő: 2013. március 11.
Az írásokat elektronikus formában a bacsorszag@gmail.com-ra küldjék.
Formai követelmények:
— Times New Roman 12 pontos betűkkel, rtf formátumban kérjük írásaikat.
— Az idézett, nem megdöntött szöveget idézőjellel kezdjék és idézőjellel fejezzék be.
— A jegyzeteket a szöveg végére kérjük (végjegyzetek).
— A nem beszerkesztett szöveg terjedelme A4-es oldalon maximum 15 oldal, 30 000 karakter.
— A felhasznált irodalmat a következőképpen jelöljék: szerző, cím, hely, év, kiadó, ill. Harvard-módszerrel. Pl. Kovács Géza: Folyóirataink, újságjaink: Bácsország, Szabadka, 2008. 2. 10-15. (Kovács 2008. 2.); Kovács Géza: Könyveink: Szabadka, 2008, Grafoprodukt (Kovács 2008.)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..