home 2023. december 11., Árpád napja
Online előfizetés
Szombat, 2014. Március 22.
16:30
Szaján: Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója, 2. nap
Színház
Szaján: Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója, 2. nap


Március 22., szombat
16.30 óra Éjjeli Pávaszem, Nosza

Farkas Denisz – Kálló Béla – Nagy György Anikó – Nagy György Júlia – Török Krisztina:
A Cipő
(Rendező: Kálló Béla)

Az előadásról: Nézz le! Mit látsz? Egy elnyűtt tornacipőt? Talán egy elegáns magas sarkút? Esetleg egy elkopott barna bakancsot? Úgy gondolod, mindegy, hogy bal- vagy jobblábas vagy? Hogy 37-es vagy esetleg 45- ös cipőt hordasz? Cipőt? Ja… egy cipőt.
A darabot négyen játsszák. Sok kis párperces jelenetből, élettörténetek sokaságából tevődik össze, amit a cipő mint az előadás vezérmotívuma tart össze.
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!


Március 22., szombat,
18.00 óra Fény-Bárka, Magyarkanisza

Sorsok/sors-ok (Rendező: Mácsai Mónika)

Az előadásról: Mindannyiunk sorsa számtalan lehetőséget és kudarcot rejt magában. Olykor felsejlenek az okok, máskor inkább rejtve maradnak. A zene, a mozdulat, színek és textíliák segítségével próbáljuk meg kutatni a sorsokat és hatni rájuk.
A hazámat csodálom, hisz az életünk játék, Túl komolyan veszitek, csak egy mosolyt látnék Az arcodon, amint te is minden nap ráébredsz, A következő napo d is csak ugyanúgy játék lesz. Ezért ne add fel most, csak indítsd el újra, Az életünk már nem áll le, bármilyen furcsa, Ezt addig kell élvezni, amíg megtehetjük, Mindegy, hogy ér véget, mi mindenképp szeretjük.” (Children of Distance)
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!


Március 22., szombat,
20.00 óra Gondolat-Jel Társulat, Magyarkanizsa

Martin Mcdonagh: A párnaember (Rendező: Oláh Tamás)

Az előadásról: Bejön egy ember a szobába, és azt mondja: Meghalt az anyád. Tudjuk, hogy meghalt a másik anyja? Csak azt tudjuk, hogy bejött egy ember a szobába, és azt mondta a másiknak: Meghalt az anyád. Ez minden, amit tudunk. Két alak faggat egy harmadikat a reflektor hideg fényében. Válaszok nincsenek. Senki nem ismeri őket. A történetíró egyetlen feladata, hogy történeteket írjon. Egy földre zuhanó test. Ütések tompa zaja. A kínoktól való félelem. Torz kiáltások a fal túlsó oldaláról. Egy bekötött kézfej. Öt levágott lábujj. Három gyilkosság. Mintegy négyszáz novella. Mesék. Gyermekekről és szülőkről. Rólunk.
Ez minden, amit tudunk. Martin McDonagh drámája egyszerre izgalmas krimi, kacagtató bohózat, fekete komédia, filozofikus abszurd és brutális horror. Ám ha képesek vagyunk a borzalmas események mögé látni, észrevehetjük, hogy a háttérben mindvégig ott rejlik valami líraian emberi, elpusztíthatatlan szépség.
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..