home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Úriemberek hete az óbecsei Népkönyvtárban
Szilágyi Edit
2023.06.05.
LXXVIII. évf. 22. szám
Úriemberek hete az óbecsei Népkönyvtárban

Csorba Lóránt volt a rendezvény első fellépője

Úriemberek hete címmel, hatodik alkalommal szervezett az óbecsei Népkönyvtár hét napra osztott, különböző tartalmakból összeállított rendezvénysorozatot magyar és szerb nyelven. Célja a könyvtár és az olvasás népszerűsítése, különös tekintettel a férfiakra, akik a statisztika szerint kevesebben és kevesebbszer vesznek könyvet a kezükbe, mint a nők.

A megnyitó vendége Csorba Lóránt volt, a budapesti Lóci Játszik zenekar alapítója és frontembere.

Nyárindító, és immár hagyományos rendezvény az Úriemberek hete, mondta el lapunk olvasóinak Kiss Igor a Községi Képviselő-testület elnöke a koncert kezdete előtt. Azért kezdeményezték, hogy a könyvtár jobban kitárja a kapuit, és felhívja az olvasás örömére a férfiak figyelmét is. Pontos lehet a statisztika, hogy klasszikus értelemben mi férfiak kevesebb könyvet veszünk a kezünkbe, mondta, pedig a könyv illatát nem tudja visszaadni a technika. Megfogni, belelapozni, feldolgozni, élményt, tudást kapni sajátos örömforrás. Azt, amit egy regény vagy tudományos könyv ad, azt képtelen a számítógép, a mobiltelefon, az e-book biztosítani. Bátorította a férfiakat, hogy vegyenek részt a rendezvényeken, látogassák sűrűbben a könyvtárat, olvassanak.

A sorozat első napján, június 3-án a könyvtár hangulatos udvara megtelt érdeklődőkkel.

A megjelenteket Fenyvesi Szilvia és Marijana Đaković, a könyvtár munkatársai köszöntötték. Sikeres volt a kezdeményezés, és érdeklődést váltott ki a folytatás, amely a férfiak számának növekedését eredményezte a könyvtár tagságában, ezért került az idén ismét megszervezésre, mondták, majd bemutatták az est vendégét.

Lóci pedig játszott! A szó legszorosabb értelmében, zavarba hozva a közönséget, hiszen pár perccel a kezdés után már nem lehetett pontosan megállapítani, kit is tiszteljen benne a nagyérdemű. A műsorvezetőt, a dalszerzőt, a zenészt, az énekest, a mókamestert, vagy az előadóművészt? Mindezt? Egyszemélyben szólistát és zenekart? Gitárt pengetve beszélt, vagy énekelt, a közönség bekapcsolódását is ösztönözve, és folyamatos tapsát kiváltva. A végén megpróbált elköszönni, de a közönség szűnni nem akaró tapsa visszahívta. Érkezett az újabb szám, az újabb dal és vele az elmaradhatatlan derű. Vitathatatlanul méltó nyitás volt ez az úriemberek hetének első napján.

A Tartományi Kulturális Titkárság támogatásával szervezett rendezvénysorozat június 3-a és 9-e között zajlik.  Június 9-ig a férfiak, valamint a 16 és 30 év közötti korosztály ingyen válhat a könyvtár tagjává.

Fényképezte: Szilágyi Edit

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..