home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Ünnepeltek Oromon
(o. i.)
2007.08.15.
LXII. évf. 33. szám

A Magyarkanizsa községhez tartozó Orom fiatal település - 120 éves. Életévének számával azonos az összeg, amennyibe a településen végighaladó új aszfaltút kerül - dinárban és milliókban. A nyolc kilométer hosszú, kiszélesített aszfaltút építése 120 millió dinárba került. Oromon az elmúlt 30 évben ne...

A Magyarkanizsa községhez tartozó Orom fiatal település - 120 éves. Életévének számával azonos az összeg, amennyibe a településen végighaladó új aszfaltút kerül - dinárban és milliókban. A nyolc kilométer hosszú, kiszélesített aszfaltút építése 120 millió dinárba került. Oromon az elmúlt 30 évben nem volt ekkora beruházás - mondta a múlt szerdai útavató ünnepségen LÉKÓ Róbert, a helyi közösség elnöke, a település lakói nevében köszönetet mondott Magyarkanizsa község elnökének és munkatársainak. Reményét fejezte ki, hogy itt, Európa kapujában a szomszédos község, Szabadka is elvégezné a városba vezető út felújítását, és ,,remélni szeretnénk, hogy egyszer talán a szomszédos Csantavérre vezető út is elkészül.
Magyarkanizsa polgármestere, KÖRMÖCI Károly arra a nem is olyan régen, egy évvel ezelőtti megbeszélésre emlékeztetett, amikor itt, Oromon leültek a község és a település vezetői. Fölvetődött néhány megoldásra váró probléma, melyek kapcsán abban állapodtak meg: elkezdik őket egyenként megoldani. Az első az útfelújítás volt, melyet eredetileg csak a vasútig szándékoztak kiszélesíteni és leaszfaltozni, aztán úgy döntöttek: kiépítik az egész falu hosszában. A község nagy útfelújítási akciója (Martonos, Adorján, Kispiac...) Orom után a Kispiac-Kishomok szakaszon folytatódik, majd Horgos és Magyarkanizsa egyes utcáinak az aszfaltozására vonulnak ki a munkagépek.
A Tartományi Végrehajtó Tanács alelnöke, dr. LÓDI Gábor a tartományi kormányfő, Bojan Pajtić személyes üdvözletét adta át az útavatást ünneplő oromiaknak, és annak a magyarkanizsai önkormányzatnak, amely tíz nap lefogása alatt immár a második ünnepségre küldött meghívót a tartományi székvárosba. Elmondta: ,,Orvosként tudom, hogy az emberi testben a vérerek kötik össze az életet. A Vajdaságban az utak kötik össze az életet: az embereket, a barátokat, a gazdaságot, a mezőgazdaságot. A jobb élet nevében pedig azt kívánom, hogy ezen az új aszfaltúton mind több terményt szállítsanak.
Az ünnepségen - melyen jelen volt Tácsi Béla tartományi képviselő, Maráci Nándor, Magyarkanizsa község alelnöke, dr. Bimbó Mihály, a községi képviselő-testület elnöke, Dušan Dragić, a kivitelező Vojput igazgatója, Kövesdi János, a magyarkanizsai kommunális közvállalat igazgatója és a községi közigazgatás képviselői - rövid alkalmi műsort láthattak a vendégek és a helybeliek. Fellépett az oromi Petőfi Sándor ME asszonykórusa, valamint a helyi általános iskola és a magyarkanizsai Bolero táncklub oromi táncosai. A szalagátvágási ceremónia után Orom új plébánosa, Szakály József szentelte fel az új aszfaltút nyolc kilométeres szakaszát.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..