home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Örömfőzés, táncház és zöld parti
(Tha)
2012.04.25.
LXVII. évf. 17. szám
Örömfőzés, táncház és zöld parti

Nagy munkában voltak nemrégiben a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület tagjai. Miután a székházuk felújítása 2008-ban befejeződött, nagyobb mennyiségű tégla maradt az udvarban, melyből közös erővel kerítést emeltek. Sőt, a lendületből arra is futotta, hogy nagytakarítást tartsanak...

Nagy munkában voltak nemrégiben a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület tagjai. Miután a székházuk felújítása 2008-ban befejeződött, nagyobb mennyiségű tégla maradt az udvarban, melyből közös erővel kerítést emeltek. Sőt, a lendületből arra is futotta, hogy nagytakarítást tartsanak az épülethez tartozó hatalmas udvarban. Ennek köszönhetően rendezett környezet várta az április 21-ei egész napos eseménysorozat résztvevőit.
A program a reggeli órákban örömfőzéssel kezdődött a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület és a VMSZ csókai helyi szervezetének a közreműködésével. Horváth Noémi, a rendezvény főszervezője elmondta: a több mint húsz meghívott csapat disznópaprikást főzött krumplival. A vidám társaságokat a pedagógusok, a nyugdíjasok, a sportolók, az ifjúság stb. köréből verbuválták. Zsűrizés nem volt, inkább mindenki jóízűen elfogyasztotta, amit főzött.
- Az volt a célunk, hogy együtt legyünk, a közösség érezze, hova tartozik - hallottuk Noémitől. A barátkozásból többek között Kovács Elvira és Fremond Árpád parlamenti képviselők is kivették a részüket.
- A délutáni foglalkozást a gyermekeknek és a fiataloknak szántuk, ugyanis táborba hívogató táncházat hirdettünk - mesélte Kiss Tóth Erika, az egyesület elnöke. - A legkisebbeket a Galagonya népitánc-együttesünk és a Pilike leánykórus tagjai karolták fel. Gyermekjátékokkal kezdtek, majd igyekeztek elsajátítani az alapvető tánclépéseket. Közreműködött Gazsó Tibor Somi néptáncos, a párjával, Varga Violával, a talpalávalót pedig a Juhász zenekar szolgáltatta. Támogatónk a Szekeres László Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. volt.
A bulinak azonban még ezzel sem volt vége! Miután Csókára érkezett a VMSZ kampánybusza, este a zöld partin több száz fiatal szórakozott.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..